Курси НБУ $ 41.22 € 44.70
Сирський знає, коли Україна отримає F-16, але винищувачі будуть за 40 км»від фронту

Переможемо.

Волинь-нова

Сирський знає, коли Україна отримає F-16, але винищувачі будуть за 40 км»від фронту

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів в інтерв'ю The Guardian, опублікованому 24 липня, що йому відомо, коли американські винищувачі F-16 нарешті прибудуть в Україну

В оприлюдненій 10 липня на сайті Білого дому спільній заяві президента США Джо Байдена, прем'єра Нідерландів Діка Схоофа і прем'єрки Данії Метте Фредеріксен повідомляли, що зараз триває передання Україні винищувачів F-16 із Данії й Нідерландів. Але офіційних повідомлень про прибуття літаків в Україну не було, пише Гордон.

Сирського запитали, станеться це цього тижня чи вже в серпні. «Я знаю, – відповів головком ЗСУ. – Але, на жаль, не можу вам про це розповісти».

Сирський зазначив, що F-16 зміцнять ППО України. Зокрема, винищувачі дадуть змогу силам оборони ефективніше боротися з російськими крилатими ракетами й точно уражати наземні цілі.

Однак, як вказав головнокомандувач ЗСУ, є межі можливостей F-16. Вони мають бути на відстані «40 км і більше» від лінії фронту, оскільки країна-агресор РФ може їх збити, додав він.

Реклама Google

Telegram Channel