Курси НБУ $ 41.22 € 44.70
Ковель продовжує потерпати від засилля американського білого метелика

На окремих ділянках вдалося зупинити розповсюдження гусені.

Фото Ковельська міська рада.

Ковель продовжує потерпати від засилля американського білого метелика

На сьогодні площа його поширення - практично вся територія міста – майже 5 тисяч гектарів

 На уражених насадженнях з’являються павутинні гнізда, в яких розвивається гусінь, яка повністю з’їдає листя дерев. У подальшому це може призвести і до загибелі рослини.

Працівники КП «Добробут», РЖКП №1, підприємства «Верес» застосовують різні методи боротьби зі шкідником: обрізання та спалювання гілок, факельне спалювання безпосередньо на дереві. На окремих ділянках вдалося зупинити розповсюдження гусені.

 

 На боротьбу зі шкідником депутати виділили додаткові кошти. Частину з них використали на закупівлю феромонних пасток. Це спеціалізовані контейнери, які використовуються для заманювання та відлову комах за допомогою відповідного запаху, який характерний тільки для представників відповідного виду. Пастки притягують лише тих комах, чиї феромони використовуються. Для людей, як запевняють фахівці, вони є безпечними.

Директор КП «Добробут» Ігор Михалевич розповідає, що у найближчі дні понад 50 таких пасток будуть розвішені на деревах у різних частинах міста, де виявлено вогнища шкідника. Роботи уже ведуться.

Водночас зауважимо, що відповідальність за знищення гусені на приватних ділянках, прибудинкових територіях несуть власники, на території підприємств, установ, організацій – їх керівництво.

Для виконання робіт з обрізання дерев можна укласти договір з комунальними підприємствами, інформують в міській раді.

Реклама Google

Telegram Channel