Курси НБУ $ 41.20 € 44.68
В Польщі українців чекають перевірки

Нові правила, ухвалені у зв'язку з війною в Україні, набудуть чинності 1 червня 2025 року.

Фото ілюстративне.

В Польщі українців чекають перевірки

У Польщі при призначенні допомоги 800 Плюс для українців проводитимуть перевірки

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Польща стала однією з основних країн, яка прийняла велику кількість українських біженців. 

Як передає «Хвиля», про це пише inpoland.net.pl.

Польський уряд запровадив низку програм соціальної підтримки для допомоги українцям, які інтегруються до польського суспільства. Однією з таких програм є «800 Плюс» – фінансова допомога сім'ям із дітьми. Однак, у міру розвитку ситуації та адаптації системи до нових реалій, польська влада вирішила внести зміни до процедури її призначення.

Так, українські сім'ї, які претендують на допомогу «800 Плюс» у Польщі, повинні вказувати школу чи дитсадок, де навчається їхня дитина. При цьому Міністерство освіти перевірятиме ці дані через систему SIO.

Отже, з 2025 року виплати «800 Плюс» залежатимуть від факту навчання дитини у польській освітній установі.

Нові правила, ухвалені у зв'язку з війною в Україні, набудуть чинності 1 червня 2025 року. До цього часу для дітей, які вже навчаються у польських школах, змін не буде.

У випадку, якщо SIO не підтвердить інформацію про школу або дитсадок, які відвідує дитина, виплату допомоги буде припинено. У такому разі гроші виплачуватимуться з місяця, в якому будуть виконані умови, що дають право на ці пільги, зокрема, з початку навчання учня. У Міністерстві національної освіти пояснили, що це має мотивувати батьків зараховувати українських дітей до польських шкіл та дитсадків.

Читайте також: «Волинь лідирує у рейтингу спортивної майстерності людей з інвалідністю».

Реклама Google
 

Telegram Channel