Курси НБУ $ 41.20 € 44.68
Джо Байден – про Камалу Гарріс і те, як «зупинити путіна, який захопив Україну»

«Я зробив свій вибір».

Фото із сайту cnn.com.

Джо Байден – про Камалу Гарріс і те, як «зупинити путіна, який захопив Україну»

Президент США у своєму зверненні до нації пояснив, чому вийшов з передвиборчої гонки: щоб передати факел новому поколінню. На його думку, це – найкращий спосіб об'єднати націю

Джо Байден у своїй промові охарактеризував вибори 2024 року, як боротьбу за порятунок демократії і заявив, що ніщо не може стати на її шляху.

«Я вважаю, що мій послужний список на посаді президента, моє лідерство у світі, моє бачення майбутнього Америки - все це заслуговує на другий термін. Але ніщо, ніщо не може стати на шляху порятунку нашої демократії – в тому числі й особисті амбіції.

Тому я вирішив, що найкращий шлях вперед - це передати факел новому поколінню. Це найкращий спосіб об'єднати нашу націю», – цитує його CNN .

Також Джо Байден похвалив віцепрезидентку Камалу Гарріс, яку він підтримав у неділю, як кандидата у президенти США від Демократичної партії, у своєму першому офіційному публічному виступі після виходу з президентських перегонів.

За його словами, всього за кілька місяців американський народ обирає курс майбутнього Америки.

«Я зробив свій вибір. Я висловив свої погляди. Я хочу подякувати нашому чудовому віцепрезиденту Камалі Гарріс. Вона досвідчена. Вона сильна. Вона здібна. Вона була неймовірним партнером для мене і лідером для нашої країни. Тепер вибір за вами, американським народом: Ви робите цей вибір».

Президент США Джо Байден озвучив пріоритети на останні шість місяців свого перебування на посаді президента: серед них робота над припиненням війни в Секторі Гази і зупинка російського очільника володимира путіна в Україні.  

Також серед пріоритетів Байдена на посаді президента США «захист» права голосу і права вибору, а також «боротьба з екстремізмом на ґрунті ненависті».

«Наступні шість місяців будуть зосереджені на виконанні моєї роботи на посаді президента.

Це означає, що я продовжу знижувати витрати для працьовитих сімей, розвивати нашу економіку. Я продовжуватиму захищати наші особисті свободи і наші громадянські права, від права голосу до права вибору. Я продовжуватиму виступати проти екстремізму на ґрунті ненависті, даватиму зрозуміти, що в Америці немає місця політичному насильству чи будь-якому іншому насильству, ніколи, і крапка. 

Я збираюся продовжувати працювати над тим, щоб закінчити війну в Газі. Повернути додому всіх заручників, принести мир і безпеку на Близький Схід і закінчити цю війну.

Ми продовжимо згуртовувати коаліцію гордих націй, щоб зупинити путіна, який захопив Україну».

«Ми збережемо НАТО сильнішим, потужнішим і більш згуртованим, ніж будь-коли за всю нашу історію».

Читайте також: Порошенко в ефірі Sky News: нам треба зберегти двопартійну підтримку США.

Реклама Google

Telegram Channel