Курси НБУ $ 41.20 € 44.68
Попит величезний: Порошенко передав у війська чергову партію комплексів «Ай-Петрі СВ»

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

Попит величезний: Порошенко передав у війська чергову партію комплексів «Ай-Петрі СВ»

Комплекс протидії технічним розвідкам ворога «Ай-Петрі СВ» за кілька місяців роботи на лінії фронту вже зажив доброї слави. Ця новітня розробка українських інженерів захищає артилерійські бригади, піхоту та інші підрозділи від російських БПЛА – і розвідувальних, і ударних

Робота над вдосконаленням «Ай-Петрі» триває паралельно з виробництвом, бо попит на комплекси величезний, хоча держава поки що не виділяє ні копійки. Петро Порошенко, який фінансує і виробництво, і навчання операторів «Ай-Петрі» власним коштом, передав військовим комплекси нової модифікації, пікапи для швидкого пересування екіпажів, зарядні станції і генератори для автономного живлення.  

«Сьогодні ми передаємо чотири комплекси «Ай-Петрі СВ». Це те, що захищає наші війська, артилерію, піхоту, наш десант від ворожих дронів. Більше 20 комплексів уже працюють безпосередньо на лінії фронту, прикриваючи наші війська», – говорить Порошенко. Нова модифікація має більшу дальність роботи, розповідає військовий. А це означає й більшу безпеку для українських бійців.

 

 «Попит на комплекси «Ай-Петрі» на фронті зростає, тож ми збільшуємо виробництво. «Ай-Петрі» — це тактичний комплекс протидії технічним розвідкам ворога, який прикриває наших воїнів безпосередньо на бойових позиціях. Військові добре знають, скільки життів це рятує. Тому гарна слава про «Ай-Петрі» швидко розійшлися і на південному, і на східному напрямках», – говорить Петро Порошенко.

 

 «На базі досвіду бойового застосування ми створили 4 комплектації «Ай-Петрі». Сьогодні передаємо їх військовим до Центру забезпечення служби ПДТР ГШ ЗСУ разом зі зв’язком та пікапами для їх мобільності. А наше українське виробництво збільшує обсяги в 3–4 рази», – повідомив п’ятий Президент. За словами Порошенка, суттєво наростити виробництво було непросто, це передбачає роботу у дві зміни при постійних відключеннях світла та атаках на критичну інфраструктуру.

 

  «Це — наш внесок в оборону держави. Як і серійне виробництво комплексів індивідуального захисту «Ванільний цукорок», FPV-дронів, новітніх комплексів окопного РЕБ та дронів-перехоплювачів», – констатує Порошенко.

 

 У листопаді минулого року стало відомо,  що Петро Порошенко інвестував у розробку новітньої системи РЕБ 150 млн грн. Наразі сума інвестицій сягнула 200 млн грн, два десятки комплексів вже працюють на фронті. Одними з перших їх отримали артилеристи. За словами пʼятого Президента, умови сучасної війни вимагають технологічних рішень. «Це – кібербезпека, яка має унікальні властивості, розроблена фахівцями нашої команди – програмістами, інженерами. Ми налагодили серійне виробництво. Ми за цей дуже короткий термін пройшли усі види випробувань і поставили його на озброєння», – сказав Порошенко.

 

 «Моя мрія, щоб уся смуга оброни була під надійним прикриттям кіберзахисту, ефективним для протидії всім системам безпілотних літальних апаратів», – говорить п’ятий Президент.

Він також пояснив, чому ухвалив рішення інвестувати в цю розробку. «У мене не було іншого виходу, бо нічого подібного я серед усіх розробок не бачив. Я вкладав в науково-дослідну розробку тоді, коли ми ще не мали жодної моделі, яка б ефективно працювала. Але я вірю в нашу команду, вірю в програмістів, вірю в інженерів. І вірю в унікальну майстерність тих екіпажів, які зараз застосовують цей кіберзахист безпосередньо на смузі зіткнення», – говорить Порошенко.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel