Курси НБУ $ 41.20 € 44.68
Громаду на Волині відвідали американські волонтери та обговорили можливості співпраці

Для спеціальної школи, де займається близько ста дітей з особливими потребами, волонтери передали 20 комплектів комп’ютерів для навчання.

Фото: Фейсбук.

Громаду на Волині відвідали американські волонтери та обговорили можливості співпраці

У Володимир-Волинській громаді побували американські волонтери Фредрік Стемпс і Бойд Байліч, які працюють спільно з волонтерськими об’єднаннями Америки та Польщі

Під час російсько-української війни вони неодноразово відвідували Україну з гуманітарною місією.

Про це повідомляють у Володимирській міські раді. 

Фредрік Стемпс з міста Бенкс, що у штаті Орегон, в Україні вже вп’яте. Він викладає американську жестову мову в Тихоокеанському університеті у Форест-Гроув. Оскільки чоловік має відповідний досвід роботи, зацікавився можливістю підтримки дітей з вадами слуху, яким доводиться проживати у воєнних умовах. Це другий його візит до Володимира.

Бойд Байліч живе у містечку Гаррісвілл у штаті Мічиган. Він фермер у четвертому поколінні, вирощує велику рогату худобу. До України прибув 14-й раз.

Побували цього разу в єдиній на Волині патронатній сім’ї Надії та Олександра Степанюків у Дігтеві, які за зразок взяли саме американську модель виховання дітей, що потрапили у складні життєві обставини. У сім’ї є дитина з проблемами слуху, тож волонтери передали туди у подарунок комп’ютер та розглянули можливість надання допомоги в майбутньому для облаштування будинку, у якому проживає родина.

Також, зважаючи на те, що у нашому місті функціонує Володимирська спеціальна школа Волинської обласної ради, де займається близько ста дітей з особливими потребами, зокрема, багато з них саме з вадами слуху, волонтери відвідали і цей навчальний заклад, куди передали 20 комплектів комп’ютерів для навчання.

Перебуваючи з візитом у Володимирській міській раді, спільно з заступником міського голови Андрієм Гудимом обговорили формат подальшої співпраці, аби, за можливості, започаткувати тіснішу партнерську взаємодію на рівні нашого та американських міст.

Гості отримали у подарунок сувеніри на згадку про цей візит до Володимира, розчулила чоловіків створена на підприємстві «Аватон» лялька-мотанка в автентичному волинському вбранні.

Далі волонтери відправились на Київ, а потім у міста південно-східного регіону України, куди також повезли допомогу.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Місто на Волині відвідали благодійники з Німеччини.

Реклама Google

Telegram Channel