Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Луцьку всім охочим військовим наносять на тіло тату із групою крові

Майстри кажуть, це найменше, що вони можуть зробити для наших захисників.

Фото: Insider Media

У Луцьку всім охочим військовим наносять на тіло тату із групою крові

«Тату групи крові рятує життя», – волонтер Сергій Тимчук

Волонтери, які започаткували таку двотижневу акцію, кажуть, що, можливо, це збереже життя нашим захисникам, адже часто під час бойових дій кожна хвилина може врятувати життя.

І знати групу крові для медиків дуже важливо, - йдеться у сюжеті ICTV, пише insider-media.

19-тирічний боєць на псевдо Чех одним із перших відгукнувся на ініціативу волонтерів – нанести на тіло свою групу крові, адже точно знає, наскільки це важливо.

«Я бував на Харківському напрямку, під Бахмутом, на Запорізькому напрямку (Роботине) та крайня точка, в якій я був, це Авдійка», - каже Чех.

Повернувшись з-за кордону на початку великого вторгнення, хлопець вивіз до Чехії маму з сестрою, сам пішов захищати Україну у складі 71-ї десантно-штурмової бригади, під Авдіївкою отримав важке поранення. Боєць втратив чимало крові та, на щастя, був при свідомості, тож зміг надати медикам усю важливу про себе інформацію, та ситуації на фронті бувають різні, тож таке невелике тату насправді може врятувати життя.

«Ідея появилася в спілкуванні з бойовими медиками на Донбасі. Якщо, наприклад, поранений військовий втратив жетон, на якому група крові, і без свідомості, він просто може за декілька хвилин стекти кров'ю. Йому не зможуть зробити переливання», - наголосив волонтер Сергій Тимчук.

Відтак, заручившись підтримкою працівників одного з луцьких салонів тату, усім охочим військовим безкоштовно наносять відповідний напис. Майстри кажуть, це найменше, що вони можуть зробити для наших захисників.

Про ініціативу оголосили у соцмережах і є чимало охочих. Свою групу крові на тілі тепер має й ініціатор акції та його колега-волонтер, який воював з 2014 року. Останній евакуйовував поранених із Донецького аеропорту, підвозив боєприпаси. Через поранення взяти до рук зброю не може, тепер разом возять допомогу у найгарячіші точки фронту, часто під обстрілами.

Зробити татуювання можна впродовж двох тижнів. Процес займає близько години. Волонтери кажуть: можливо, саме воно врятує життя тим, хто захищає нас від ворога.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel