Курси НБУ $ 41.20 € 44.68
«Путіну потрібна вся Україна»: режисер-воїн Олег Сенцов дав свій прогноз на закінчення війни

Олег Сенцов.

Волинь-нова

«Путіну потрібна вся Україна»: режисер-воїн Олег Сенцов дав свій прогноз на закінчення війни

Український кінорежисер та сценарист Олег Сенцов, який із початку повномасштабного вторгнення змінив сферу діяльності та став на захист Батьківщини, розповів, що, на його думку, війна між Україною та Росією буде довготривалою

48-річний воїн пояснив, що президент РФ Володимир Путін не зупиниться на досягнутому, адже йому потрібна вся територія нашої країни.

Своїми прогнозами на закінчення бойових дій громадський активіст поділився в інтерв’ю для ВВС, пише Обозреватель. Режисер, який протягом двох років командує ротою штурмової піхоти, зазначив, що основною метою президента ворожої держави є розширення зони впливу.

 

 Олег Сенцов закцентував увагу на тому, що може говорити про можливі сценарії закінчення війни, орієнтуючись на події, які бачить на полі бою: «Якщо віддати Путіну ті території просто так, то це означатиме нашу часткову поразку й відтермінування війни. Він не зупиниться. Йому не потрібен був лише Крим, чи Донбас, чи Херсонська область. Путіну потрібна вся Україна. Він ітиме далі, щоб розширити зону свого впливу».

Сценарист розповів, що на сьогодні ми сильно залежимо від постачань військової техніки та боєприпасів, якими допомагає Захід. Натомість наша сторона може забезпечити армію людьми та управлінням. За словами захисника, на боці України воюють представники іноземних держав, проте такі випадки трапляються дуже рідко. Олег Сенцов вважає, що для швидшого завершення бойових дій варто залучати закордонних партнерів до армії.

На думку чоловіка, нашій державі буде складно перемогти противника на полі бою. Україна може бути лише фортецею, що відібʼє напад ворожої «орди», і представники Європейських країн це розуміють.

 

 «Водночас маємо самі мобілізуватися, покращити управління армією, воювати розумніше, ефективніше. Росія, дійсно, буде йти далі. Можливо, ми не зможемо перемогти її військовими шляхом, вийти на кордони 1991 року та зайти в Крим. Але ми переможемо дещо інакше: коли Росія зламає об Україну зуби й сама піде геть, тому що їй буде не до нас, можливо, через її внутрішні процеси», – зазначив громадський діяч.

Реклама Google

Telegram Channel