Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Хто з українських спортсменів не побоявся «олімпійського прокляття»?

Еліна Світоліна і Михайло Романчук – наші прапороносці в Парижі!

Фото – НОК України.

Хто з українських спортсменів не побоявся «олімпійського прокляття»?

Адже ще зовсім донедавна, хто ніс «синьо-жовтий» стяг на церемонії відкриття, – залишався без медалі на Іграх

Дворазовий срібний призер Олімпійських ігор-2020 Михайло Романчук та бронзова призерка Олдімпіади-2020 Еліна Світоліна будуть прапороносцями збірної України на церемонії відкриття Олімпійських ігор-2024 в Парижі.

Про це повідомляє Національний олімпійський комітет.

Церемонія відкриття Ігор-2024 відбудеться в п'ятницю, 26 липня. Початок – о 20:30 за київським часом.

Нагадаємо, на минулих літніх Олімпійських іграх у Токіо прапор несли Олена Костевич (кульова стрільба) та Богдан Нікішин (фехтування). Це був перший випадок, коли український стяг на церемонії відкриття пронесли одразу два спортсмени.

Реклама Google

Нести прапор своєї країни на церемонії відкриття Олімпійських ігор – безумовно, почесна місія, про яку мріють багато олімпійців. Зазвичай, її довіряють або вже чемпіону чи призеру попередньої Олімпіади, або атлету, який має шанси успішно виступити на Іграх.

Однак з виступами українських прапороносців склалася неприємна історія – протягом 27 років (1994–2021) ніхто з них не зміг завоювати олімпійські медалі.

Після Сіднея-2000 в нашому олімпійському середовищі навіть з’явилося словосполучення «олімпійське прокляття українських прапороносців». Мовляв, якщо ти несеш прапор збірної України на церемонії відкриття, то провалюєш олімпійський старт, інформує «Чемпіон».

Тільки на Олімпіаді в Токіо-2020, яка через пандемію відбулася у 2021 році, досвідчена Олена Костевич зуміла перервати цю неприємну традицію, здобувши в Японії бронзову нагороду. А через пів року, на зимовій Олімпіаді в Пекіні-2022, Олександр Абраменко виграв срібну медаль, скасувавши це «прокляття» і на зимових Іграх.

Сподіваємось, так буде і цього разу. Тримаємо кулаки за наших!

Читайте також: Чи дивився Тарас Кремінь півфінал Євро U-19, в якому Україна програла Франції?.

Telegram Channel