Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Навіки 25: Президент нагородив загиблого Героя з Володимира

25-річний капітан Володимир Голядинець (позивний «Камінь») загинув 19 жовтня 2023 року, прикривши собою товариша.

Фото – memorial.of.heroes.

Навіки 25: Президент нагородив загиблого Героя з Володимира

У День Української Державності Володимир Зеленський вручив орден «Зірка Героя» рідним полеглого на російсько-українській війні Володимира Голядинця

Глава держави зазначив, що шлях України ніколи не був простим, і держава досі зберігає свою незалежність завдяки кожному сміливому та небайдужому українцю. 

«Капітан Володимир Голядинець... Завдяки його командуванню вдалося відбити близько 30 ворожих наступів поблизу Авдіївки та 15 атак біля Красногорівки. 19 жовтня 2023 року Володимир Голядинець особисто намагався евакуювати з поля бою пораненого побратима, але потрапив під мінометний вогонь і внаслідок поранень загинув», – зазначають на сайті Президента України.

Навчаючись в академії сухопутних військ у Львові, він мав велику надію, що зможе стати кваліфікованим офіцером, який долучиться до реформування армії. Думав і про спільне життя зі своєю дівчиною. Вона дочекалась коханого з цієї страшної війни, але повернувся він «на щиті».

Реклама Google

Матір у своєму безмежному горі трималась лише завдяки рукам свого другого сина і чоловіка. Обидва – у формі Збройних сил України, теж наші захисники. У Володимира є також рідна сестра і бабуся.

26 жовтня, в день поховання, засяяло сонце. Таким же ясним поглядом із фотознімків з чорною стрічкою дивився на рідне місто такий юний Герой. Перед закритою труною солдати несли величезний уквітчаний коровай.

Юлія ФІНКЕВИЧ.

Читайте також: Військова медикиня Хуліганка з Волині за два роки служби брала участь в евакуації сотень бійців.

Telegram Channel