Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Волинські реалії: «Там – заміновано!» – «А мені все одно, я тут поселився і хочу гуляти»

Відпочивальники ігнорують таблички з надписами: «Заміновано».

Фото із сайту ukr.net.

Волинські реалії: «Там – заміновано!» – «А мені все одно, я тут поселився і хочу гуляти»

Через туристів-порушників прикордонного режиму можуть закрити центральний пляж популярної водойми

У селі Мельники Шацької громади впродовж вихідних на відпочивальників за порушення прикордонного режиму склали 18 протоколів. Йдеться про 5-кілометрову прикордонну смугу.

Як розповів у коментарі Суспільному Луцьк секретар Шацької селищної ради Богдан Тимошук, туристи почали здійснювати часті походи за межі села Мельники, а воно входить до прикордонної смуги. Відпочивальники ігнорують таблички з надписами «Заміновано», різного роду загородження та колючий дріт.

«Вони можуть наступити на міну, і це може обернутися трагедією. Були ситуації, коли прикордонники зупиняли відпочивальника і казали, що у ліс йти небезпечно. А він каже: «Мені все одно, я тут поселився і хочу гуляти», – говорить посадовець.

Вони можуть наступити на міну, і це може обернутися трагедією.   

Саме через такі випадки 17 липня у селі Мельники відбулася спільна нарада за участю прикордонників, правоохоронців, рятувальників, представників Шацького національного природного парку і власників садиб, які здають їх в оренду.

Центральний пляж озера Пісочне у селі Мельники межує з державним кордоном, а це становить небезпеку для життя та здоров’я відпочивальників. Тому людей, які поселяють туристів, зобов’язують інформувати їх, що за межі центрального пляжу ходити в ліс заборонено.

Як зазначив Богдан Тимошук, ситуацію в селі Мельники відстежуватимуть. Якщо прикордонники знову виявлятимуть у лісі відпочивальників, які порушують прикордонний режим, то Шацька селищна рада прийматиме кардинальні рішення – обмежить доступ до території села Мельники та повністю закриє для туристів центральний пляж озера Пісочне.

Любов ВОЛИНЮК.

Читайте також: На Волині волонтери горохівського «Щита» подякували землякам за автомобілі для захисників.

Telegram Channel