Курси НБУ $ 41.05 € 44.41
Чому на Волинському Поліссі поспішають в урочище Березня

Бережіть природу!

Фото: ілюстративне/facebook.com.

Чому на Волинському Поліссі поспішають в урочище Березня

Маленька рекреаційна зона в урочищі Березня, на березі річки Стохід, поблизу селища Любешів, немов магнітом притягує місцевих мешканців, гостей поліського краю, зокрема рибалок

Серед прекрасної природи заплави Стоходу кожен шукає спокійного відпочинку. Часто тут відзначають сімейні свята. А є поціновувачі поліської природи, які приїжджають сюди, щоб поспостерігати за птахами, рослинним світом або просто зробити гарні світлини.

«За рік функціонування цієї зони, працівники парку зробили висновки, що сміття у водоймі та на березі річки значно поменшало. Адже є тут спеціально відведене місце, куди кожен може віднести сміття після відпочинку.

Приємно, що працівникам Любешівського  природоохоронного та науково-дослідного відділу НПП «Прип’ять – Стохід» допомагали місцеві активісти й разом з ними облаштовували альтанки, а тепер долучилися до відвезення сміття на звалище», – про це йдеться на фейсбук-сторінці парку.

Екологи зазначають, що це – гарний приклад співпраці громади з Національним природним парком. А ще нагадують відпочивальникам про давно відому істину, що «чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!». 

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel