Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Приготуйте... биті огірки

Смачного!

Фото ілюстративне.

Приготуйте... биті огірки

Ця страва популярна у Китаї та далеко поза ним. До того ж її дуже швидко і просто готувати. Битими огірки називають не просто так, їх справді відбивають, щоб вони пустили сік і краще всотували маринад. Обов'язково спробуйте цю страву – вам сподобається

 

 Що додати в маринад

Класичний маринад для битих огірків містить соєвий соус та часник – це головні інгредієнти. Але є чимало варіацій цієї закуски з огірків, а тому й додаткових компонентів може бути повно. Для балансу смаків ми додали трішки оцту, ароматної олії з травами, дрібку цукру та кріп. Ви також можете додати свіжий корінь хрону, натерши на тертку (2–3 см). Так закуска матиме гострий присмак. Або ж додайте трішечки кунжутної олії – вона збагатить смак.

Як нарізати огірки

Нарізають биті огірки по-різному: брусочками, товстими півкільцями, навіть – спіралями. Обирати можна будь-який зручний для вас варіант. Ми вирішили взяти простий класичний метод брусочків. Так їх зручно і готувати, і їсти.

До речі, такі огірки можна також вмочувати в закуску з баклажанів, як і свіжу моркву чи хлібні палички.

Биті огірки з часником

Інгредієнти:

• 4 середні огірки;
• 2 ст. л. соєвого соусу;
• 2 ст. л. ароматної олії;
• 1 ст. л. яблучного оцту;
• ½ ч. л. цукру;
• ½ ч. л. солі;
• 3 зубчики часнику;
• 5 гілочок кропу;
• 3 горошини духмяного перцю.

Покроковий рецепт:

1. Вимийте 4 огірки, зріжте з них кінчики та наріжте вздовж начетверо. Потім розріжте кожен шматочок навпіл по косій лінії. У вас мають вийти злегка продовгасті брусочки.
2. Викладіть огірки на дощечку та відбийте їх пласкою стороною кулінарного молотка чи качалкою. Вони мають пустити сік, але тримати форму.
3. Складіть огірки в ємність для маринування – найзручніше взяти контейнер. Влийте 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. ароматної олії та 1 ст. л. яблучного оцту. Приправте страву ½ ч. л. цукру та ½ ч. л. солі.
4. Подрібніть 3 зубчики часнику, дрібно наріжте 5 гілочок кропу. Додайте спеції разом із 3 горошинами чорного перцю до огірків і ретельно перемішайте.
5. Дайте огіркам промаринуватися як мінімум одну годину. Зберігайте страву у холодильнику не довше 2–3 днів. 

Євген КЛОПОТЕНКО.

Читайте також: ««Козиний рай» – у Хорлупах».

Реклама Google
 

Telegram Channel