Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
«Людям у білих халатах» подякували … новими марками

«Укрпошта» видала новий тематичний блок із серії «Героїчні професії», присвячений саме «людям у білих халатах».

Фото: Світлани Зозулі.

«Людям у білих халатах» подякували … новими марками

У приміщенні головпоштамту Луцька нещодавно відбулося погашення нових знаків поштової оплати з нагоди професійного свята тих людей, які зберігають вірність клятві Гіппократа і в тилу, і на фронті. Тому цей захід передбачав і… хвилину мовчання

До Дня медичного працівника,  який у нашій країні цьогоріч відзначатимуть 27 липня, «Укрпошта» видала новий тематичний блок із серії «Героїчні професії», присвячений саме «людям у білих халатах», зокрема й загиблим на російсько-українській війні.

Його назва – «Янголи війни», хоча по суті ці люди є нашими Ангелами- охоронцями…

Це – благодійна марка, наклад якої – 100 000 примірників, і всі кошти (від її реалізації.Авт.) підуть на допомогу нашим медикам, які рятують наших солдатів, лікують, – зазначила директорка із розвитку мережі Волинського регіону АТ «Укрпошта» Валентина Варголяк.

Окрім неї, у погашенні взяв участь безпосередньо і медичний працівник, в.о. керівника Луцького військового гарнізонного шпиталю ВЧ 4554 Вадим Сас.

Без лікувального процесу, без евакуації, без надання допомоги на полі бою, на цій війні були б набагато більші втрати, ніж є зараз. І все це – завдяки медпрацівникам, які безпосередньо витягують поранених бійців із кривавого пекла, надають їм першу невідкладну допомогу, а згодом їхні колеги вже оперують їх, доліковують на місцях...

Запуск згаданої серії марок є для них своєрідною підтримкою, бо їм там – не дуже легко, – зауважив Вадим Вікторович.

Його старший колега, ветеран медичної галузі Микола Дейкало, який теж взяв участь у їх погашенні, не приховав, що за більш ніж сорок років роботи не стикався з бойовою травмою.
– … А яку це треба мати витримку, силу волі, щоб надавати невідкладну допомогу в умовах війни, щоб збирати останки наших солдатів!..
Давайте разом подякуємо цим людям, а тих, хто загинув, вшануймо хвилиною мовчання, – закликав усіх присутніх Микола Миколайович.

 

Світлана ЗОЗУЛЯ.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel