Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині хочуть доставляти в школи вже готову їжу

Волинь-нова

На Волині хочуть доставляти в школи вже готову їжу

Щоб перейняти досвід, начальник ОВА Юрій Погуляйко відвідав Фабрику-кухню «Готуїмо» у місті Буча

 Разом із своїм першим заступником Сергієм Мовенком та начальницею управління освіти й науки Водинської ОДА Наталією Матвіюк начальник ОВА Юрій Погуляйко сьогодні, 26 липня 2024 року, відвідали першу в Україні Фабрику-кухню «Готуїмо», що розташована у місті Буча Київської області.

Про це інформує Волинська ОВА.

Цей проєкт реалізували з метою забезпечення дітей здоровим харчуванням у рамках реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Розпочала роботу фабрика вкінці минулого року.

 

 Сьогодні це окреме потужне підприємство, де здійснюється приготування, шокове охолодження (при температурі 3°С) готових страв та доставка їжі в охолодженому вигляді до навчальних закладів.

Зокрема, Юрій Погуляйко оглянув масштаби проєкту, потужності, обладнання та атмосферу технологічності та раціоналізації. Адже реформа шкільного харчування набирає більших обертів на території всієї України, а потреба в модернізації інфраструктури харчування здобувачів освіти на Волині також є.

 

 «Тож переймали досвід, аби реалізувати такі сучасні підходи в організації шкільного харчування і у нашій області. Окрім цього, це зміна стандартів шкільного харчування на краще, бо мова про сучасний виробничий комплекс, який дозволить забезпечити наших дітей смачною, корисною та натуральною їжею», - зазначив очільник області у Фуйсбуці.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel