Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Порошенко привіз нову партію техніки на Харківщину: зараз не до відпочинку — на фронті дуже гаряче

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

Порошенко привіз нову партію техніки на Харківщину: зараз не до відпочинку — на фронті дуже гаряче

Петро Порошенко привіз воїнам на Харківщину дрони, системи радіоелектронної боротьби, командно-штабні машини та техніку для будівництва фортифікацій. Фонд Порошенка продовжує допомагати бригадам та підрозділам, з якими почав працювати від моменту їх створення або з початку широкомасштабного вторгнення

«На Харківщині. Попри спеку привезли допомогу нашим старим друзям, які вже багато років надійно захищають Україну. Нам усім зараз не до відпочинку в прохолоді — на фронті дуже гаряче», – написав Порошенко в Facebook.

 

 «Ми нашим рідним, з якими працюємо уже з початку широкомасштабного вторгнення або з початку створення бригади, перекидаємо FPV-дрони», – розповідає він.

«Щомісяця ми передаємо бригадам по 4000 FPV-дронів, загалом уже більше 21000. Саме з таких поїздок і складаються потім такі величезні цифри знищених ворогів»,- зазначив п’ятий Президент України.

Військовослужбовці підрозділів відзначають високий рівень техніки, яку передає Порошенко.

 

 «Сьогодні Петро Олексійович разом зі своєю командою привіз у 36 бригаду морської піхоти засоби радіоелектронної боротьби та екскаватори. 36-та до цього вже отримувала дрони, за що ми хочемо подякувати Петру Олексійовичу та його Фонду. Дрони безпосередньо використовуються на фронті дуже активно і відіграють значну роль на шляху до нашої перемоги», – говорить військовослужбовець 36 бригади.

Військовослужбовець «Єнот» 54 окремого розвідувального батальйону розповідає, що Фонд Порошенка привозить допомогу його підрозділу від початку вторгнення.

Разом - до перемоги!
 

 «Раз на місяць точно. І, мабуть, вже порахувати, яку кількість разів це було за ці роки, практично неможливо. Дуже багато», – зазначає він.

54 розвідбатальйон отримав від Порошенка FPV-дрони, «Мавіки» і РЕБи для захисту військових, які виконують бойові завдання.

 

 «Дуже багато цікавих історій стосовно переданих нам дронів, тому що ми вражали і комплекси ворожі, і техніку, і живу силу. Кількість враженої техніки і живої сили порахувати важко, але скажу відверто, були і танки», – розповідає «Єнот» як використовують техніку.

Морпіх 36-ї бригади, артилерист Валерій Прозапас розповів, що бригада отримує від Фонду Порошенка і «Справи Громад» РЕБ і екскаватор.

«Це вже на харківському напрямку третій захід допомоги нам. Ми отримали і FPV, і техніку і РЕБи. Як завжди дуже вдячні і закликаємо допомагати Збройним Силам», – зазначив військовий.

Прозапас говорить, що за два з половиною роки команда Порошенка не менше півтора десятка разів привозила допомогу морпіхам.

 

 «Ця волонтерська команда була з нами і в Миколаєві, і на Херсонщині, і на Донецьку, і на Запоріжжі, і знову на Херсонщині, а тепер вже на Харківщині втретє», – зауважив він.

Він також зазначив, що дрони, які передає у війська Фонд дуже високо цінуються, бо виготовлені якісно та працюють надійно.

«Вони мають знак якості і у військах їх називають «порошенківські дрони», дуже хороші, якісні і ними ефективно працювати», – наголосив військовий.

У цю поїздку Петро Порошенко привіз 54 розвідбату — 200 FPV-дронів різного діаметра, «Мавіки» різних модифікацій та окопний РЕБ.

«Ми бачимося майже щомісяця, багато чого розповідати не можу, але повірте — про те, наскільки ефективно ці хлопці нищать техніку та живу силу супротивника, колись складатимуть армійські легенди», – зауважив він.

 

 36 бригаді морпіхів передали екскаватор та різночастотний окопний РЕБ.

«Землерийна техніка та РЕБ для захисту життів бійців у найтяжчих точках. І тепер хлопцям не доведеться стояти в чергах, щоб заритися й захистити бійців», – зазначив Порошенко.

«Полковнику Сергію Євтушенку та його хлопцям з 170 полку логістики привезли командно-штабні машини Mercedes-Benz та екскаватори. Вони проїдуть туди, де не зможе пройти цивільна техніка, і допоможуть виконати бойову задачу, зберігши життя особового складу. Причому не тільки в самому полку, а й в інших підрозділах. Бо ці хлопці буквально забезпечують життєдіяльність ДШВ», – зазначив Порошенко.

10 армійському корпусу передали екскаватор -навантажувач TDC BL-105 для 229 батальйону логістики.

Батальйону «Ахіллес» 92 бригади — 200 FPV-дронів різного діаметра, 48 експериментальних FPV-дронів «Штурм» та «Мавіки» різних модифікацій.

«Нещодавно вже передавали хлопцям FPVшки, попросили ще. Кажуть, що дуже вже красиво завдяки їм горить російська техніка на Харківщині. Ну а ми завжди раді допомогти тим, хто ефективно працює на фронті», – зазначив п’ятий Президент України.

82 десантно-штурмовій також привезли 200 FPV-дронів різного діаметра, 60 експериментальних FPV-дронів «Старк» та «Мавіки» різних модифікацій.

«Давно співпрацюємо, хлопці показують неймовірні результати. Відбивають ворожі наступи, штурмують самі, визволяють українську землю клаптик за клаптиком», – зазначив він.

Реклама Google

Telegram Channel