Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Сонячні батареї і генератори скоро подешевшають: президент підписав важливий закон

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про пільговий імпорт енергообладнання.

Фото: Кореспондент.

Сонячні батареї і генератори скоро подешевшають: президент підписав важливий закон

Президент України Володимир Зеленський підписав закони, що передбачають скасування податка на додану вартість і мита на ввезення енергообладнання

В підписаних законах є поправки щодо звільнення від мита і ПДВ на ввезення в Україну обладнання для енергетики: електрогенераторного устаткування; устаткування для вітро- і сонячної генерації; акумуляторів (окрім акумуляторів малої потужності), написав народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк з посиланням на сайт Верховної Ради.

Про це пише Cazeta.ua.

«Також є обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам і моя правка про звільнення тактичних навушників для військових», - додав він.

16 липня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкти про надання пільг із мита і ПДВ на ввезення на митну територію України обладнання. Це стосується електрогенераторного обладнання; обладнання для вітру та сонячної генерації; акумуляторів (окрім акумуляторів малої потужності), обладнання для протимінної діяльності, обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам.

Читайте також: «У розвідці розповіли, чому Росія запускає по Україні дешеві дрони».

Реклама Google
 


 

Telegram Channel