Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Священники Волині  привітали з 80-річчям обласну клінічну лікарню

ВОКЛ засновано 23 червня 1944 року.

Фото: сайт Волинської єпархії ПЦУ.

Священники Волині привітали з 80-річчям обласну клінічну лікарню

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь в ювілейних урочистостях напередодні Дня медичного працівника (27 липня)

Святковий захід проходив у конференц-залі (дворику) головного корпусу медзакладу.

Про це розповідає сайт Волинської єпархії ПЦУ.

Розпочали його із молитви «Отче наш», яку проспівав архієрейський хор «Оранта» кафедрального собору Святої Трійці (художній керівник і головний регент – заслужений діяч мистецтв України Василь Мойсіюк). Учасники вшанували всіх спочилих лікарів, медичних працівників, що протягом 80-ти літ трудилися у цьому закладі, а також усіх полеглих воїнів піснеспівом «Вічная пам’ять!». За всіх живих – многоліття. За кожною молитвою урочисто запалено свічку.

Керуючий єпархією висловив подяку «людям у білих халатах» за все, що вони роблять для мирного населення та воїнів, котрі тут лікуються. «Мені хочеться побажати вам не просто успішних операцій. Я вдячний, що ви – сьогодні в Україні, в цьому місті». Ви тут бо покладаєтесь на українську владу, ви тут, бо вірите українській Церкві, ви тут, бо впевнені в нашій медицині, – наголосив архіпастир, закликаючи на колектив лікарні Боже благословіння.

Церковними відзнаками владика нагородив кращих медпрацівників, зокрема, заслуженого лікаря України, директора ВОКЛ Олександра Дударя.

Завершилася урочистість виконанням духовного гімну «Боже, Великий Єдиний!»

У заході взяв участь голова відділу з питань здоров’я та пастирської опіки медичних закладів Управління єпархії, настоятель храму Великомученика і цілителя Пантелеймона, що при обласній клінічній лікарні, протоієрей Назар Бабій.

ВОКЛ засновано 23 червня 1944 року. У 1964 році її переведено в нове приміщення. На той час налічувала 6 відділень і 8 лікарів на 255 ліжок загального профілю. Сьогодні роботу лікарні забезпечують 2020 медпрацівників, серед яких 413 лікарів, функціонує 79 структурних підрозділів та допоміжних служб. Надання медичної допомоги проводиться у трьох корпусах на 961 ліжко.

Читайте також: «На Волині в Берестечку вдячно привітали з професійним святом медичних працівників».

Реклама Google
 

Telegram Channel