Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
«Червона рута» гучно пролунала над Парижем (Відео)

Українська делегація на церемонії відкриття ХХХІІІ Олімпійських Ігор на річці Сена у столиці Франції.

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

«Червона рута» гучно пролунала над Парижем (Відео)

Вчора ввечері у Франції відбулася офіційна церемонія відкриття Ігри XXXIII літніх Олімпійських ігор 2024 року

Уперше в історії відкриття Ігор відбулося поза межами олімпійського стадіону. Спортсмени зі 206 країн-учасниць під час представлення пропливли річкою Сеною в самому центрі Парижа.

У естафеті передачі олімпійського вогню взяли участь легендарні спортсмени: ексфутболіст Зінедін Зідан і діючий тенісист Рафаель Надаль.

До пронесення олімпійського вогню також долучилися чимало відомих спортсменів та зірок, зокрема, Сергій Бубка, репер Снуп Дог, Серена Вільямс та інші.

Олімпійський вогонь запалили триразові олімпійські чемпіони: лекгоатлетка Марі-Жозе Перек і дзюдоїст Тедді Ренер. Сам вогонь створили у вигляді повітряної кулі, замість звичної чаші. Таким чином організатори вшанували перший політ на повітряній кулі, наповненій воднем, який відбувся у Парижі в далекому 1783 році.

Участь у церемонії відкриття Олімпійських ігор-2024 у Парижі взяла і делегація українських спортсменів. Прапороносцями у нас виступили Еліна Світоліна та Михайло Романчук (на фото – правооруч).

Пропливаючи річкою Сена на човні українські олімпійці заспівали відому пісню «Червона рута».

На Олімпіажі-2024 Україну представлять 140 спортсменів у 25 видах спорту. Це буде найменше українське представництво в історії Ігор, у яких наша держава бере участь починаючи з 1996 року, якщо брати до уваги літні Олімпіади.

Медалі України на літніх Олімпійських іграх:Фотоскрін із сайту uk.wikipedia.org.

Фотоскрін із сайту uk.wikipedia.org.

 Читайте також: Кожна медаль на Олімпіаді-2024 матиме частинку заліза з Ейфелевої вежі.

Реклама Google

Telegram Channel