Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Волинські рятувальники відтепер мають власну медчастину

Отримати медичну допомогу в медико-санітарній частині можуть рятувальники Волинського гарнізону.

Фото Головне управління ДСНС України у Волинській області.

Волинські рятувальники відтепер мають власну медчастину

У головному управлінні ДСНС області цього року розпочала свою роботу медико-санітарна частина

Отримати медичну допомогу там можуть рятувальники Волинського гарнізону.

Нині до штату входять чотири лікарі, медичні сестри. У розпорядженні медиків — санітарний автомобіль, інформує Головне управління ДСНС України у Волинській області.

 

 Тут уже працюють лор та офтальмолог, в лабораторії можна здати загальні аналізи та зробити біохімічний аналіз крові, а також зробити електрокардіографію та спірометрію (діагностувати функції зовнішнього дихання).

У найближчій перспективі у штаті очікують на лікаря-терапевта, згодом також — на хірурга і невропатолога.

 

 З червня 2024 медико-санітарну частину ГУ ДСНС України у Волинській області очолює Оксана Цьось. Вона закінчила Чернівецький державний медичний університет, проходила інтернатуру у Волинській обласній клінічній лікарні, після закінчення якої була розподілена в центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Волинської області, де працювала упродовж 10 років.

Зважаючи на реформування первинної ланки медичної допомоги, отримання консультативної допомоги профільних лікарів потребує додаткових направлень. Тож, робота медчастини спрощує процедуру отримання таких послуг рятувальниками.

«В умовах війни, коли рятувальники працюють упритул до лінії фронту та на деокупованих територіях, ризики травмувань надто високі. Тож, медики — невід'ємна частина в Державній службі надзвичайних ситуацій», — зазначає Оксана Цьось.

Реклама Google

Telegram Channel