Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Росіяни, ймовірно, захопили ще два села біля Авдіївки Донецької області — ISW

На фронті - вкрай напружена ситуація.

Фото NV.

Росіяни, ймовірно, захопили ще два села біля Авдіївки Донецької області — ISW

Російські війська нещодавно просунулися поблизу Авдіївки та, ймовірно, захопили села Яснобродівка та Лозуватське Донецької області

 Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у зведенні за п’ятницю, 26 липня, інформує NV.

На відео з геолокацією, опублікованому 25 липня, видно, як окупанти піднімають російський прапор у східній Яснобродівці, на захід від Авдіївки.

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 26 липня, вказують також на просування військ РФ поблизу Прогреса і Лозуватського. Російські аналітики стверджують, що їхні війська просунулися на схід від Лисичного та на схід від Веселого, а також у межах Вовчого та Новоселівки Першої.

Окрім того, за даними ISW, продовжуються російські штурми на північний захід від Авдіївки, в районі населених пунктів Калинове, Новоолександрівка, Воздвиженка, Тимофіївка, Новожеланне та на захід від Авдіївки, в районі Карлівки.

Також продовжуються наступи біля Часового Яру та під Торецьком, але ISW не знайшло підтвердження зміни лінії фронту на цих ділянках.

Генштаб ЗСУ своєю чергою не підтверджує втрату позицій на сході, зазначаючи, що найгарячішим напрямком залишається Покровський.

Реклама Google

Telegram Channel