Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Волинська веслувальниця розповіла про настрій перед стартом на Олімпіаді

Для 38-річної веслувальниці Анастасії Коженкової це третя Олімпіада у кар'єрі.

PARIS, FRANCE - JULY 24: Anastasiia Kozhenkova of Team Ukraine walks out to the water ahead of the Rowing at Vaires-Sur-Marne Nautical Stadium on July 24, 2024 in Various Cities, France. (Photo by Alex Davidson/Getty Images)

Фото: DAVO / DAVO

Волинська веслувальниця розповіла про настрій перед стартом на Олімпіаді

Ковельчанка Анастасія Коженкова розповіла, що збірна готова на всі 100%, і залишається лише випробувати себе на змаганнях

Збірна України з академічного веслування розпочинає виступи на Олімпійських іграх-2024. Перший старт відбудеться вже у суботу, 27 липня — у кваліфікації виступлять представниці парної четвірки.

Про це розповідають на Суспільне Спорт.

У жіночому академічному веслуванні українська команда також здобула ліцензію в жіночій одиночці, але у підсумку відмовилася від неї. Євгенія Довгодько, яка здобула історичну квоту та отримала іменну путівку на Олімпійські ігри, відмовилася від цієї можливості на користь виступу у парній четвірці.

Причина відмови Євгенії Довгодько була викликана рішенням тренерського штабу зосередитися на кращий результат у парних четвірках. Євгенія замінить у команді Наталію Довгодько — першу номерку команди, яка вирушила до Франції лише у статусі запасної через проблеми зі здоров'ям.

Одна з веслувальниць збірної України Анастасія Коженкова після пресконференції, що відбулася перед стартом церемонії відкриття Олімпіади-2024, в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт розповіла про своє бачення про зміни в четвірці, готовність команди та враження від атмосфери на Олімпіаді.

Про заміну Наталії Довгодько на Євгенію Довгодько у четвірці

«Команда була завжди готова, але так склалося. Євгенія Довгодько пожертвувала своєю ліцензією в одиночці, могла бути першою українкою, що виступить за Україну у цьому виді. І вона це свідомо зробила на користь команди, щоб як у Лондоні лунав наш гімн».

Про налаштування збірної на турнір

«Збірна готова на всі 100%. Залишається лише випробувати себе на цих змаганнях».

Про враження від атмосфери на Олімпійських іграх

«Олімпіада? Воно завжди по-різному. Ти бачиш усі ці команди, спілкуєшся з усіма цими людьми, розумієш, що ти вже з усіма ними змагалася. Але щоразу в них усе змінюється і команди, і тренери, і підготовка. Світ не стоїть на місці, всі рухаються, намагаємося рухатися з усіма ними.»

Довідково: для 38-річної веслувальниці Анастасії Коженкової це третя Олімпіада у кар'єрі.

У Лондоні-2012 у складі парної четверки (Яна Дементьєва, Катерина Тарасенко й Наталія Довгодько) стала чемпіонкою Олімпійських ігор.

В активі Анастасії чотири «золота» чемпіонатів Європи (2009, 2010, 2011, 2023 роки) та одна золота медаль чемпіонату світу (2009 рік).

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel