Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
2500 FPV та «Мавіків», екскаватори, окопний РЕБ та  КШМ передав передав сьогодні на фронт Петро Порошенко

«Хлопців знаю дуже давно, впевнений у них та їхньому професіоналізмі», – каже п’ятий Президент України.

Фото із сайту eurosolidarity.org.

2500 FPV та «Мавіків», екскаватори, окопний РЕБ та КШМ передав передав сьогодні на фронт Петро Порошенко

Усе для фронту, все для Перемоги!

Петро Порошенко на Донеччині передав нову партію дронів та техніки на фронт.

«Нью Йорк, Торецьк, Мар’їнка – список гарячих точок, в яких зараз воюють ці хлопці та дівчата – можна довго продовжувати, проте не все можна відкривати публіці. Серед них – розвідка, штурмовики, піхота. Багатьох ви давно знаєте. А ми не лише слідкуємо за їхніми переміщеннями вздовж лінії фронту, а й оперативно рухаємося за ними, і веземо їм те, чого вони найбільше потребують», – зазначив п’ятий Президент України.

Фото із сайту eurosolidarity.org.
Фото із сайту eurosolidarity.org.

 «Для Сашка Погребиського, Купола і їхньої 53 механізованої – ще 100 FPV, 96 FPV «Штурм», паливозаправник Renault, пікап Mitsubishi L200, «Мавіки» різних комплектацій. Хлопців знаю дуже давно, впевнений у них та їхньому професіоналізмі. Вони воювали ще до 2022 року, пройшли всі труднощі та етапи війни, але щорік стають тільки майстернішими. Тому дуже сподіваюся, що їм вдасться створити по-справжньому унікальний бойовий підрозділ, який вражатиме ворога ефективно та швидко», – зазначив Порошенко.

В першу чергу дуже велика подяка за FPV-дрони – і нічні, і денні, «десятки» і «вісімки», всі вони будуть використовуватися для того, щоб точно вражати ворога і живу силу. Вони можуть на собі нести більшу вагу вибухівки і відповідно вражати і техніку, і склади боєприпасів, і скупчення ворога. «Мавіки», які є дуже важливими для розвідки, для тих самих скидів, які знищують ворожу піхоту», – говорить депутат Київради з фракції «Європейська Солідарність», офіцер ЗСУ, воїн-десантник Олександр Погребиський. Він зазначив, що команда Порошенка також передала підрозділу наземні станції, «Старлінки».

«Дуже багато всього, що забезпечує діяльність як FPV-екіпажів, так і екіпажів «Мавіків», – додав він.

Фото із сайту eurosolidarity.org.
Фото із сайту eurosolidarity.org.

 «Зараз у мене є змога запустити окремий підрозділ, який додатково ще буде нищити ворога. Плюс автомобілі, які зможуть доставляти цей окремий екіпаж на позицію, з якої він буде працювати. Тому це дуже важливо», – розповідає військовий.

«Всі бачили в Курській області як палала колона техніки. Так? Це робив наш підрозділ на напрямку Сумської області. Зараз ми вже на Донбасі, в одній з найгарячіших точок, відповідно стабілізуємо і намагаємося вирівняти лінію оборони нашої піхоти. Також будемо активно зараз працювати, ефективно. Ми знищуємо зараз ворожу піхоту і продовжимо це робити», – наголошує Погребиський.

Також Фонд Порошенка передав дрони та РЕБ 10 гірсько-штурмовій бригаді.

«Для Степана Барни та підрозділів 10 гірсько-штурмової привезли ще 100 FPV-дронів, «Мавіки» різних комплектацій, кілька комплексів окопного РЕБу. Ці хлопці по-справжньому особливі, тому сьогодні тут зустрілися кілька елітних підрозділів бригади — не могли втратити можливість обійнятися. Підрозділ «Барні» вже багато років спеціалізується на захисті донецьких териконів і знищенні окупанта. Саме з цими хлопцями ми з Мариною вже традиційно кілька років зустрічаємо на фронті Святвечір. А ще тут уже давно воює наш мер Борисполя від «Євросолідарності» — Володимир Борисенко», – зазначив п’ятий Президент України.

«Для деяких сил це може здатися дивним: мер/депутат — і на фронті, але для нашої команди — це норма» – додав він.

Фото із сайту eurosolidarity.org.
Фото із сайту eurosolidarity.org.

 «А ще приїхала дуже відома рота розвідки бригади, яка славиться неймовірними пілотами дронів. Ну і секретний підрозділ «Дика качка». Цілком таємний, тому ми досі дбайливо зберігаємо таємницю, але можемо трошки відкрити її: це легендарний підрозділ ПЗРК, які збивають російські вертольоти, безпілотники та літаки», – розповідає Порошенко.

Військовослужбовець 10-ї ОГШБр «Едельвейс» Степан Барна розповідає, що команда Фонду Порошенка, «Справа громад» привезли на фронт для 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» та підрозділу «Барні» мотопіхотного батальйону надзвичайно важливі подарунки.

«Перше – це дрони, які дають можливість вбивати і знищувати ворога на український землі. З «Мавіками» денними і термальними, котрі дають можливість встановлювати панораму для роботи артилерії і забезпечувати спостереження. А також з РЕБами, які будуть давати можливість зберегти життя хлопцям, котрі займаються евакуацією або доставкою особового складу на позиції», – зазначив військовий.

«Практично кожного місяця у на відбуваються такі зустрічі. Вони важливі. І не тільки обмежується лише одним підрозділом – це допомога багатьом підрозділам 10 окремої гірсько-штурмової бригади. Сьогодні допомогу отримав підрозділ «Дика качка» – це підрозділ ПЗРК, на рахунку яких і збиті вертольоти, і літаки, і інші безпілотні системи ворога. А також хлопці з роти розвідки бригади, котрі ефективно працюють і вбивають ворога за допомогою дронів», – сказав Степан Барна.

Порошенко також передав 80 десантно-штурмовій бригаді ще 200 FPV-дронів, 60 експериментальних «Старків» та «Мавіки» різних комплектацій.

«Бригада по-справжньому легендарна. Ще в далекому 2014 прийняла один із перших боїв проти росіян під Слов’янськом, визволяла Луганщину, тримала бій на Донбасі. Після 24 лютого повоювали і під Бахмутом, і на Херсонщині, і навіть взяли участь у визволенні Харківщини. Справжні рекси, тому впевнений, що допомога буде ефективно застосована, як і завжди», – зазначив Порошенко.

«Бійцям 5 штурмової бригади — комплекси різночастотного окопного РЕБу «Шатро». Як і 80-ка, хлопці супер круто воюють уже багато років, вони разом визволяли Кліщіївку під Бахмутом. А до цього билися під Лисичанськом, Сіверськом, Вуглегірськом, Майорським. Як і каже їхнє гасло, хлопці завжди «на вістрі списа», тому сподіваюся, що переданий нами РЕБ допоможе берегти життя бійців», – наголосив він.

«Козакам із 209 батальйону 113 бригади Харківської ТРО — майже 200 FPV-дронів різного діаметра та «Мавіки» різноманітних комплектацій. Від початку повномасштабного вторгнення козаки обороняли Харків, тримали місто в найважчі години. Потім хлопці почали мститися — під час визволення Харківщини бійці бригади звільнили понад 60 населених пунктів, зокрема Василенкове та Артемівку. А зараз воюють на Донеччині та продовжують захищати Харківщину. Справжні герої, які в найважчий момент зробили правильний вибір», – зазначив п’ятий Президент України.

Військові також зазначають, що Фонд Порошенка ініціативно пропонує свою допомогу підрозділам, які перебувають у зоні бойових дій.

«Фонд дізнався, що військова частина виходить у зону бойових дій. Звернулися безпосередньо до командира військової частини та запропонували допомогу. Допомогу передають вперше. FPV на фронті потрібні для знищення ворога. Війна технологій. Вони дуже ефективно допомагають знищуючи ворога і зберігають наш особовий склад. Життя особового складу», – розповідає військовослужбовець одного з підрозділів.

Реклама Google

«Суспільство має допомагати армії, згуртуватися і безпосередньо брати участь. У нас одна мета – перемога», – зазначив військовослужбовець 209 батальйону 113 бригади Харківської ТРО.

Також Порошенко розповів, що привіз 200 FPV-дронів, 50 спеціальних тепловізійних FPV, різноманітні «Мавіки» та комплекси окопного РЕБу підрозділу «Shadow».

«Хлопці — справжні майстри, елітний підрозділ, який виконує дуже тяжкі особливі задачі. Тільки уявіть, що зроблять ці 50 високоякісних нічних FPV у таких майстерних руках цих пілотів. Ворогу буде дуже спекотно навіть уночі», – зазначив Порошенко.

«Отже, близько 2000 FPV, майже пів сотні «Мавіків», десяток окопних РЕБів, екскаватори, КШМ, паливозаправник, пікап — і це все лише за одну поїздку. І так щотижня. Бо тут справжні патріоти, тут старі друзі, тут люди, які стали друзями вже на фронті. Бо тут справжні. А отже, ми теж будемо тут, допоки це буде потрібно», – наголосив п’ятий Президент України.

Читайте також: Порошенко в ефірі Sky News: нам треба зберегти двопартійну підтримку США.

Telegram Channel