Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
28 липня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Мирного дня вам, люди!

Фото ілюстративне.

28 липня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Завтра, 28 липня, День працівників торгівлі в Україні. Віряни вшановують пам'ять святих апостолів Прохора, Никанора, Тимона і Пармена.886-й день війни в Україні

28 липня в церковному календарі – день пам’яті святих апостолів Прохора, Никанора, Тимона і Пармена. Вони належали до числа 70-ти апостолів, обраних дванадцятьма апостолами для допомоги в служінні. 

Про це повідомляє ТСН.

Прохор спочатку супроводжував апостола Петра, а потім став єпископом у Нікомідії. Після Успіння Божої Матері він був супутником апостола Іоанна Богослова і разом з ним був засланий на острів Патмос, де записав Одкровення. Повернувшись до Нікомідії, навертав язичників до Христа і прийняв мученицьку смерть в Антіохії.Никанор постраждав того ж дня, коли був побитий камінням первомученик архідиякон Стефан. Тимон був єпископом міста Басторії в Аравії. За проповідь Євангелія його кинули в піч, але він вийшов неушкодженим. За переказами, помер розп’ятим на хресті. Пармен проповідував у Македонії. За однією версією, помер від хвороби, за іншою — прийняв мученицьку смерть за часів імператора Траяна.

Що не можна робити 28 липня

= Не слід відмовляти у допомозі.

= Заборонено шити, вишивати і в'язати.

= Не можна лихословити, лаятися чи пліткувати.

Народні прикмети і традиції на 28 липня:

= дивилися, який сьогодні день: мурахи будують високі мурашники — зима прийде рано і буде холодною;

= високо пливуть хмари до сухої та теплої погоди;

= вранці на траві багато роси — чекайте на гарну погоду вдень;

= вночі на небі яскраві мерехтливі зорі — вдень піде гроза.

В давнину цього дня вшановували ковалів та їхню важку працю. Вважалося, що вони є надлюдьми, які можуть приборкати полум'я, воду та залізо.

Сьогодні іменини відзначають: Василь, Юхим, Іван, Микола, Остап, Павло, Юліан, Олена, Анастасія, Антоніна, Ірина.

Талісманом людини, народженої 28 липня, є родоніт. Вважається самоцвітом з жіночою енергією. Родоніт рекомендовано носити юним дівчатам, які хочуть відшукати своє призначення в житті.

Читайте також: «Якою буде сьогодні погода на Волині». 

Реклама Google
 

Telegram Channel