Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Після першого дня Олімпіади-2024 у лідери медального заліку вибилась Австралія

Сьогодні стрільчиня Олена Костевич виступила на шостій Олімпіаді в карʼєрі. Це – новий рекорд України!

Фото із сайту suspilne.media.

Після першого дня Олімпіади-2024 у лідери медального заліку вибилась Австралія

В України – прогнозоване «зеро», тобто – нуль у скарбничці. Наші нагороди – ще попереду

А першими олімпійськими чемпіонами ХХХІІІ Літніх ОЛімпійських Ігор у Парижі став китайський дует у міксті зі стрільби із пневматичної гвинтівки на дистанції 10 метрів, де медалі найвищої спроби вибороли Хван Юйтін/Шен Ліхао.

Вони перемогли у вирішальному поєдинку південнокорейський дует  Ком Цзі Хьон/Пак Ха Джун – 16:12.

В українців  найближче до медалей зупинилися наші «мушкетерки».  Шпажистки збірної України виступили в одиночному турнірі Олімпійських ігор-2024. У дисципліні «синьо-жовтих» представляли три фехтувальниці: Олена Кривицька, Влада Харькова та Джоан Фейбі Бежура.

Всі три українські шпажистки стартували в Парижі з 1/16 фіналу. Подолати цю стадію не вдалося лише Фейбі Бежурі – з рахунком 13:14 вона поступилася господарці змагань і чотириразовій чемпіонці Європи Орьян Малло, хоча наша спортсменка вела майже увесь поєдинок.

Натомість Влада Харькова та Олена Кривицька дісталися чвертьфіналів – уперше в історії особистого фехтування на шпагах Україна була представлена на цій стадії двома спортменками.

Харькова в 1/8 фіналу здолала японку Міхо Йошімуру – 15:10. Полте в наступному раунді кривдниця Фейбі Бежури Малло зупинила Владу в сутичці за півфінал – 15:10 на користь француженки.

Олена Кривицька після мінімальної перемоги над канадкою Сяо Руєн (15:14) поступилася у чвертьфіналі дворазовій медалістці світової першості Вівіан Конг з Гонконгу – 7:15.

Реклама Google

А українська стрільчиня 39-річна Олена Костевич встановила національний рекорд за кількістю виступів на Олімпійських іграх.

У Парижі спортсменка розпочала змагання на своїй шостій (!) Олімпіаді в карʼєрі. Справжній спортивний подвиг!

На жаль, у кваліфікації стрільби з пневматичного пістолета з 10 метрів олімпійська чемпіонка-2004 року посіла лише 19-те місце та не відібралася до фіналу у своїй стартовій дисципліні.

Медальний залік Олімпіади-2024 в Парижі на вечір 27 липня:

Фотоскрін із сайту olympics.com.Фотоскрін із сайту olympics.com.Фотоскрін із сайту olympics.com.
Фотоскрін із сайту olympics.com.

Читайте також: Збірна Україна у меншості вириває фантастичну перемогу над Марокко на 90+9 хвилині – 2:1.

Telegram Channel