Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Німеччині планують скасувати допомогу українцям, які не працюють

Повнолітні громадяни України отримують виплату в Німеччині у розмірі €506 на місяць.

Фотоколаж із сайту expres.rv.ua.

У Німеччині планують скасувати допомогу українцям, які не працюють

Серед понад мільйона українців у цій країні людьми працездатного віку є понад 800 тисяч, із них працюють приблизно чверть

Генеральний секретар найбільшої опозиційної німецької партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Карстен Ліннеманн виступає за необхідність скасування державної допомоги для непрацевлаштованих, зокрема українських біженців.

Про це Ліннеманн заявив в інтерв’ю виданням медіагрупи Funke, яке цитує агентство DPA, «Європейська правда».

Він повідомив, що в Німеччині «шестизначна кількість людей принципово не бажає працювати», а отже, їх не можна стимулювати шукати роботи скороченням соціальних виплат. «Необхідно повністю скасувати підтримку базового доходу», – вважає він.

Політик ХДС у цьому контексті також згадав про українських біженців, які отримують пільги.

«Ми повинні обговорити, чому в багатьох європейських країнах працюють понад 50% українців, але в Німеччині – лише 25%», – вважає він.

На думку Лінеманна, йдеться про відсутність стимулів з боку федерального уряду, аби спонукати біженців з України шукати роботу: «Українці також захищають нашу свободу. Але якщо є вигода, то вона пов'язана з чимось натомість. Це стосується і працевлаштування».

Як пише DPA, федеральний уряд Німеччини хоче запровадити суворіші правила, щоб заохотити більше одержувачів соціальних виплат до роботи. Серед іншого, відмову від роботи та нелегальне працевлаштування пропонують карати скороченням допомоги.

За офіційними даними, серед понад мільйона українців у Німеччині людьми працездатного віку є понад 800 тисяч, з них працюють приблизно чверть.

Минулого місяця голова баварської опозиційної партії ХСС у Бундестазі Александер Добріндт закликав висилати безробітних українських біженців із Німеччини, що розкритикували партії федеральної коаліції.

Що стосується грошових виплат для українських біженців, то з 1 січня 2024 року вони отримують:

= самотні дорослі – €563 на місяць;

= батьки-одинаки – € 563 на місяць;

= повнолітні громадяни України – €506 на місяць;

= діти 14-17 років – €471 на місяць;

= діти 6-13 років – € 390  на місяць;

= діти до 5 років – € 357  на місяць.

Для придбання ручок, олівців, зошитів або матеріалів для рукоділля у першому півріччі 2024 року навчального року виплачувалися я €130 на кожного школяра, а у другому півріччі буде – €65.

Українські біженці отримують у Німеччині допомогу з безробіття у такому ж розмірі, як і безробітні німці. Допомога Bürgergeld (цивільна допомога) виплачується центром зайнятості як основне забезпечення для шукачів роботи.

Читайте також: На Волині перекрили канал ввезення в Україну фальсифікованих медичних препаратів виробництва росії та білорусі (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel