Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
 Позбудемося російського сміття

Їх місце - на сміттєзвалищі

Фото сайту Rivne. Media

Позбудемося російського сміття

   Нацпарк на Рівненщині закликає здавати російські книги на макулатуру: адреси пунктів збору.

  Про це повідомляє Rivne.Media.
  Нобельський національний природний парк – один з небагатьох куточків України, де збереглися природні екосистеми, які не зазнали відчутного втручання людини,  запрошує долучитися до благодійної акції зі збору російськомовної літератури «Російську літературу - на макулатуру: підтримай ЗСУ».
  Акція  приурочена до Всесвітнього дня екологічного боргу.
«Чому важливо збирати макулатуру? Збір і переробка макулатури допомагає зменшити вирубку лісів. Виготовлення нових паперових виробів зі вторинної сировини дозволяє зберегти тисячі дерев щороку. Переробка паперу зменшує обсяг сміття, що накопичується на полігонах, знижуючи забруднення повітря і води. Саме з макулатури виготовляють більшість сортів туалетного паперу, серветок, паперових рушників та одноразовий посуд. 80 кг макулатури рятує одне дерево від вирубки. А одна тонна зібраного паперу здатна зберегти 17-20 дерев», - наголошують у нацпарку.
  Як додають у НПП, в умовах військової агресії з боку росії подібні акції можуть бути символічним жестом, який відображає відмову від усього, що пов’язане з країною- агресоркою, зокрема й літератури.
                              Роксолана ВИШНЕВИЧ

  Читайте також: Скільки книг російською мовою залишилось в головній дитячій бібліотеці Волині?

 

Telegram Channel