Курси НБУ $ 41.05 € 44.41
У місті на Волині вшанували пам'ять страчених Захисників Маріуполя

Пам'ятаємо!

Фото: facebook.com.

У місті на Волині вшанували пам'ять страчених Захисників Маріуполя

29 липня на площі Героїв у Володимирі відбулось вшанування пам’яті загиблих на території виправної колонії в Оленівці воїнів полку «Азов»

Нині друга річниця від дня жахливої страти українських військовополонених, захисників Маріуполя. Тоді загинуло щонайменше 53 наших захисники, 130 отримали поранення різного ступеня важкості.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

Перед початком пам’ятного заходу у Володимирі через усю площу пройшла молодь із великим українським прапором та інформаційним плакатом, аби привернути увагу городян до цієї трагічної дати та нагадати, що війна триває і ми у великому боргу перед нашими захисниками.

Вшанувати загиблих та покласти квіти до Дошки пам’яті полеглих Героїв-земляків прийшли міський голова Ігор Пальонка із заступниками, гості з Німеччини: очільниця німецького міста-партнера Цвікау Констанс Арндт, голова Асоціації «Партнерство для України» Карл-Ернст Мюллер та небайдужі володимирчани.

Після хвилини мовчання, яка, як і щодня, починаючи з березня 2022 року, відбулась о 9.00, ведуча заходу Руслана Ватлаєва нагадала присутнім про страшні події, що стались два роки тому.

27 липня 2022 року росіяни перевели майже 200 бійців бригади Національної гвардії України «Азов» у розташоване в промзоні приміщення Волноваської виправної колонії. У ніч на 29 липня в одному з бараків пролунав вибух, розпочалась пожежа. Усі в’язні, які перебували в тій частині барака, де стався вибух і палало полум’я, загинули.

Військовополонені з іншої частини приміщення отримали важкі поранення і страшні опіки. Адміністрація колонії тим часом не гасила пожежу і не надавала медичної допомоги. Тому багато травмованих помирали від втрати крові та больового шоку. Лише за три години після теракту окупаційна адміністрація допустила полонених з медичним досвідом для надання допомоги тим, хто зумів власними силами вибратись назовні.

Евакуацію потерпілих окупанти розпочали уже зранку та проводили її вантажівками. Через таке транспортування частина поранених загинула у дорозі.

11 жовтня 2022 року Україні повернули тіла українських військових, серед яких, за результатами молекулярно-генетичних експертиз, змогли ідентифікувати 52 загиблих в Оленівці.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Підготовка і мотивація – основні критерії бригади ім. Івана Богуна, яка зараз перебуває на ротації на Волині (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel