Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Чому  європейці та американці не їдять гречку? 

В Україні гречку люблять...

Фото сайту Радіо.Трек

Чому  європейці та американці не їдять гречку? 

І оскільки для раціону нашої країни такий продукт є цілком звичним, тому для багатьох може стати справжнім відкриттям, чому європейці та американці не їдять гречку

Гречана крупа є однією з найбільш популярних круп в Україні.

А от у європейських країнах і навіть у США вона не котується, повідомляє Радіо Трек.

 Річ у тому, що гречка є невибагливою рослиною – вона не потребує дуже особливих умов під час вирощування. І через її невибагливість і дуже широке поширення ця рослина в Америці та низці країн Європи вважалася кормом для тварин.

В Іспанії, Франції, Бельгії, Німеччині та Португалії гречку вважали «арабською» рослиною. Також її часто називали «язичницькою» крупою.

Навіть сьогодні, коли гречку можна придбати на прилавках магазинів в Європі та США, цей продукт місцеві жителі вважають надто гірким. В Індії її називають «їжею бідних» або «чорним рисом». Тут її не обсмажують, як в Україні, а продають необробленою.

Насправді ж гречка є дуже корисною крупою – у ній міститься дуже багато вітамінів та мікроелементів, а також амінокислот. Тому такий продукт точно варто мати у своєму раціоні, адже ця крупа буде позитивно впливати на здоров’я та самопочуття.

Чому ж українці так люблять гречку? 

Після Першої світової війни, голодомору 1930-х років, Другої світової війни та радянського дефіциту гречка залишалася в нашій країні дешевим та доступним продуктом. Її достатньо лише зварити на воді — і вона матиме вже певний смак. Навіть без приправ. Вона використовується не лише як гарнір, а й присутня як важливий інгредієнт у багатьох рецептах.Тому, пори звичку наслідувати більш цивілізовані країни, від гречки ми не відмовимося.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel