Курси НБУ $ 41.05 € 44.41
Вшанували своїх найрідніших у храмі – майбутньому пантеоні

Кожна поїздка на Всеукраїнську прощу - це ніби розмова із своїми найріднішими, які загинули за Україну

Фото Фейсбук - сторінки Катерини Свищ

Вшанували своїх найрідніших у храмі – майбутньому пантеоні

Починаючи з 2014 року, у день Успіння Праведної Анни, у селі Лішня Кременецького району Тернопільської області проходить Всеукраїнська проща за загиблими Захисниками України

Тамтешній священнослужитель, отець Андрій Любунь  у мальовничому місті, на краю лісу біля озера,  започаткував будівництво каплички-пантеону, де почала звучати молитва саме за військових, полеглих у російсько-українській війні. 

У зв'язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну, на жаль, з'явилася потреба у розбудові каплички, оскільки зросла кількість загиблих Героїв, чиї імена викарбувані на мармурових плитах у цій невеличкій церкві. 

І вона силами самого настоятеля з допомогою благодійних донатів вибудовується у величний храм-пантеон. 

Вже багато років підряд і родини волинських загиблих Захисників приїжджають у цей у храм на прощу, аби  в загальній молитві згадати своїх синів, дочок, чоловіків та жінок. 

Ось і цього року завдяки сприянню Волинський обласний ТЦК та СП, його районних підрозділів, Волинської обласної державної військової адміністрації та деяких територіальних громад рідні волинських Небесних воїнів, а це 38 чоловік,  мали змогу побувати на прощі. 

Божественну літургію очолив Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній. 

Після літургії відбулася панахида за загиблими Героями російсько-української війні.

У числі учасників із Волині– мами загиблих Героїв Катерина Свищ з Устилуга та Людмила Проць з села Русів Устилузької громади.

Пані Катерина, яка очолює волинський осередок громадської організації «Об»єднання матерів і дружин Захисників України» зазначила:

- Цього разу, як завжди, все було гарно й зворушливо. Добре, що зараз обласна влада повернулася обличчям до наших проблем, допомогла все організувати.

Пані Катерина і пані Людмила, які втратили в цій страшній війні своїх Сергійків, багато разів побували на цьому, освяченому молитвами, місці, зустрічалися з отцем Андрієм, привозили пожертви.

- Щиро дякуємо отцю Андрію за таку величезну роботу по увічненню Героїв. Хай Бог дає йому сили й терпіння довести розпочату справу до завершення, і щоб  імена наших Захисників більше не додавалися у цьому списку, - мовили обидві жінки, які виховали справжніх патріотів – Героїв.

Алла ЛІСОВА

Читайте також: У Луцьку привітали матерів полеглих Героїв

Telegram Channel