Курси НБУ $ 41.05 € 44.41
Стрибок у річку ледь не позбавив життя 18-річного волинянина

Потрібна допомога!

Фото: Волинські Новини.

Стрибок у річку ледь не позбавив життя 18-річного волинянина

28 липня поблизу села Видраниця Ковельського району, стрибаючи у річку, важко травмувався 18-річний місцевий житель

Зі слів очевидців, хлопець здійснив стрибок з дамби річки у воду. Юнак невдало пірнув та отримав важкі травми. На місце події викликали медиків швидкої.

Про це пишуть Волинські Новини.

Хлопця госпіталізували у лікарню. У нього діагностували забої, перелом шийного п’ятого хребця та компресію (здавлення) спинного мозку.

Нині юнаку потрібна термінова дороговартісна операція. На жаль, рідні не мають таких коштів. Місцеві жителі, сестра та священник місцевого храму організували збір і просять усіх небайдужих долучитися, адже від цього залежить життя юнака.

Номер карти ПриватБанку: 4149499075482164. Гроші на операцію можна переказати також на банку, яку створила сестра хлопця Вікторія.

У Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф зазначають, що під час неправильного пірнання ушкодження зазнають 4, 5 і 6 хребці, які є найбільш рухливими. Коли вони ламаються, гострі уламки можуть пошкодити спинний мозок.

При пошкодженні спинного мозку настає параліч рук та ніг, втрачаються всі види чутливості, зупиняється дихання. Після такої травми постраждалий не в змозі випірнути та самостійно вибратися на берег.

Тому потрібно знати, як винести травмованого з води:

– Не повертайте його голову та не тягніть за волосся.

– Постраждалого слід підхопити під пахви, повернути до себе спиною і, притуливши до свого стегна, плисти до берега.

Після того його обережно вкладають спиною на рівну жорстку поверхню. Зафіксуйте голову в одному положенні і викликайте екстрену медичну допомогу. Не варто намагатися довезти потерпілого до лікарні самостійно.

Якщо пірнальник непритомний, то слід пам’ятати, що в такому положенні його дихальні шляхи можуть будь-якої миті бути перекриті водою, блювотними масами чи язиком. При цьому положення на спині все ж залишається оптимальним; постійно слід стежити за тим, щоб у потерпілого не зупинилося дихання.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: «Не формат ЦУМу»: у Києві працівник служби безпеки виганяв відвідувачів із плакатами про полонених (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel