Курси НБУ $ 41.05 € 44.41
Студенти з Донеччини навчатимуться в одному з міст Волині

Борис Карпус мав що розповісти про Нововолинськ

Фото Фейсбук - сторінки Вадима Філашкіна

Студенти з Донеччини навчатимуться в одному з міст Волині

Сьогодні підписано меморандум про співпрацю між Нововолинською громадою і Донецькою обласною військовою адміністрацією. 

Цей документ - це старт до великої співпраці, вважає Нововолинський міський голова Борис Карпус.  А головне - запуск процесу релокації фахових закладів освіти Донецької області в Нововолинськ. 

Студенти з усієї України зможуть приїздити в шахтарське здобувати освіту, працевлаштовуватися на місцевих підприємствах.

Це, на думку очільника громади, не лише значний внесок у розвиток і освітянської галузі, і громади загалом. 

Меморандум відкриває можливості для залучення іноземних донорів і фінансування на відновлення та розвиток, створення комфортних умов для мешканців і ВПО. 

Відбулася предметна розмова з головою Донецької ОВА Вадимом Філашкіним, його заступниками, очільниками освітянської галузі. 

Обговорили деталі релокації, початок ремонтних робіт у приміщенні, створення хабу підтримки переселенців. 

Борис Карпус представив Нововолинську громаду, поділився досягненнями й планами, висловив впевненість, що співпраця буде результативною.

Також підписали меморандум із Гощанською селищною громадою Рівненської області та релокованими закладами профтехосвіти Донеччини. 

Керівник виконавчої гілки влади Донеччини Вадим Філашкін подякував головам Нововолинської та Гощанської громад за готовність прийняти профтехосвітні заклади Донеччини. 

- Це - приклад єдності українців у важкі моменти.  Разом ми подолаємо всі труднощі, - зазначив він. - Працюємо далі заради нашої спільної Перемоги!

   Читайте також: Під час війни на Волинь переїхали 30 підприємств

Реклама Google

Telegram Channel