Курси НБУ $ 41.05 € 44.41
Поліція склала адмінпротокол на Христину Соловій за мат на сцені

Христина Соловій.

Фото Главком.

Поліція склала адмінпротокол на Христину Соловій за мат на сцені

Спілкуючись із глядачами у місті Чорноморськ, артистка запитала, чи подобається їм стара назва, а потім прокоментувала колишню назву «Іллічівськ» фразою: «Повна х**ня

Після виступу співачки у Чорноморську місцеві жителі написали заяву до поліції, звинувативши артистку у порушенні громадського порядку – публічному використанні обсценної лексики

Як розповів культурний менеджер фестивалю «Виделкаfest» Сергій Гнезділов, після виступу 26 липня Христини Соловій у Чорноморську кілька місцевих жителів написали заяву до поліції за порушення громадського порядку, за використання обсценної лексики в публічних місцях.

Про це повідомляє Главком з посиланням на hromadske.

У поліції підтвердили, що на Соловій склали протокол за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення – дрібне хуліганство. Співачці загрожує або штраф, або громадські роботи, або виправні роботи з відрахуванням 20% процентів заробітку, або 15 діб адмінарешту. Рішення залежатиме від суду.

Як зазначив Гнезділов, за іронією судити Соловій буде Іллічівський міський суд, який зберіг стару назву. Правоохоронці пояснили, що склали протокол, бо цей інцидент набув значного розголосу і не всі відвідувачі заходу однозначно сприйняли лайку Соловій. Дехто з місцевих жителів вимагав вибачень і організатори перепросили перед ними.

Спершу в поліції хотіли скласти адмінпротокол на організаторів фестивалю. Однак у «Виделкаfest» пояснили, що за всі висловлювання зі сцени несуть відповідальність безпосередньо гурти. І тому поліція запросила до райвідділку Христину Соловій.

«Пролунав, на жаль, мат зі сцени, без дисклеймера. Позиція нашого фестивалю полягає в тому, що ми не проти обсценної лексики, але потрібно перед виступом про це говорити, попереджати відвідувачів: шановні, я сьогодні буду матюкатись. Якщо є діти, і ви не хочете, щоб вони чули мат, то, будь ласка, виведіть їх», – уточнив Гнезділов.

Він повідомив, що до виконавчої директорки фестивалю також підходили депутати міської ради Чорноморська і погрожували зупинити фестиваль, вимагаючи пояснень, чому захід «ображає жителів Іллічівська».

«Ми пояснили, що місто має іншу назву давним-давно і ми не знаємо, хто такі жителі Іллічівська… «Виделкаfest» дійсно вважає, що Іллічівськ – це дуже х**ова назва для міста. І ми всебічно підтримуємо декомунізаційні процеси», – наголосив Гнезділов.

Він додав, що команда не проти обсценної лексики, але треба попереджати.

«Я не вважаю, що трапилось щось надзвичайно жахливе чи надзвичайно страшне, тому що обсценна лексика «легалізована» у нашому суспільстві дуже давно. З того моменту, коли на всіх білбордах писали «руссккий воєнний корабль, иди на**й»», – підсумував Гнезділов.

Українська співачка Христина Соловій, яка під час виступу в Чорноморську на Одещині лайливо висловилася про колишню назву міста - Іллічівськ, відреагувала на критику і обурення українців. «Куплю або прийму в подарунок примірник української обсценної лексики. Ніде не можу знайти, розкупили матюкливі українці», – написала Соловій.

Нагадаємо, у п'ятницю, 26 липня, співачка стала однією з учасниць фестивалю «Виделкаfest». Спілкуючись із глядачами, артистка запитала, чи подобається їм стара назва, а потім прокоментувала колишню назву «Іллічівськ» фразою: «Повна х**ня».

Реклама Google

Telegram Channel