Курси НБУ $ 41.05 € 44.41
В урочищі Вовчак на Волині відбувся фестиваль патріотичної пісні

Волинь-нова

В урочищі Вовчак на Волині відбувся фестиваль патріотичної пісні

За традицією з хоругвами та повстанськими піснями учасники фестивалю рушили до місця земного спочинку тих, хто віддав життя за волю України

 Молитвою і хвилиною мовчання присутні вшанували воїнів Українською повстанської армії і сучасних захисників держави та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку борцям за незалежність нашої держави і фотостенду на честь загиблих у російсько-українській війні героїв.

Про це інформують в обласній раді.

 

 Участь у національно-патріотичному дійстві взяв перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук. Він згадав найпалкіших прихильників Волинської січі, які відійшли у вічність, – легендарну зв'язкову УПА Ганну Зелену на псевдо Гива та директора «Історико-культурного комплексу «Вовчак – Волинська Січ», воїна 14-ої бригади Василя Мазурика. «Щороку ми приходимо сюди відчути зв'язок поколінь, зміцнити свій дух, відродити історичну пам’ять держави і набратися сили, щоб продовжити боротьбу. Ми маємо завжди пам’ятати подвиг минулих і сучасних героїв, які поклали власні життя, аби жила українська ідея. Ми повинні докладати максимум зусиль, щоб жорстокий ворог був знищений. Україна переможе! Слава нації!», - звернувся до присутніх Юрій Поліщук.

 

 Під час фестивалю у виконанні майже пів сотні колективів та солістів з різних громад Волині, а також гостей з Червонограда прозвучали повстанські, стрілецькі пісні і сучасні патріотичні твори, які відображають боротьбу нашого народу в російсько-українській війні. Свою поезію презентував і письменник, науковець, перекладач, Лауреат Народної Шевченківської премії та багатьох інших відзнак Ігор Павлюк.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel