Курси НБУ $ 41.05 € 44.41
Собака два місяці чекав на своїх господарів у знищеному росіянами будинку

Нині песиком опікуються у притулку біля Дніпра.

Фото ТСН.

Собака два місяці чекав на своїх господарів у знищеному росіянами будинку

Тварина не покинула дім навіть попри постійні обстріли

Військовим та волонтерам удалося вивезти з-під щільних обстрілів пса, що понад два місяці чекав на людей у розбитій хаті. Геть виснаженого собаку доправили до Дніпра. Тут його рятують у притулку і сподіваються знайти йому нову домівку, де він доживатиме віку в безпеці та турботі.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Ольги Павловської. 

Врятований песик з Донеччини потроху оговтується у притулку на Дніпропетровщині. «Чекав він на воєнних, чи чекав він на родину, яка його покинула - це нам невідомо. Але він чекав. Він був зовсім знесилений. Він не міг ходити. Нічого не міг», - каже керівниця притулку «Друг» Марина Болоховець. 

Військові, що зайшли на позиції, впізнали песика. Його у тій самій хаті бачили зо три місяці тому, коли оглядали оселі. Та коли повернулися в липні, зʼясувалося: чотирилапий чекав і нікуди не пішов. Тварина була виснажена, оскільки давно не їла та не пила. 

 

 Військовий, що опікувався виснаженим псом, звʼязався з волонтерами. Під обстрілами малого вдалося вивезти до більш безпечного місця та передати на порятунок до Дніпра. «У дуже жахливому стані, тому що обезводнена, без їжі в постійному стресі, тому що вибухи там не скінчаться 24 на сім. Наші бійці борються за все живе, все, що є абсолютно - і люди, і тварини. Натомість як противник бореться за холодильники, унітази», - каже координатор SAVE ANIMALS UKRAINE Сергій Луденський. 

Нині песиком опікуються у притулку біля Дніпра. Зокрема, із врятованими тваринами тут працюють вимушені переселенці з Маріуполя.  Йому дали кличку Хакер - як позивний військового, що попри все врятував тварину. У притулку сподіваються: песик одужає. «Дуже спокійний, лагідний. Все буде добре, але він старенький. Може, ми йому родину ще знайдемо, але не тут, не в Україні», - кажуть у притулку. 

Волонтери закликають людей не кидати тварин напризволяще. Лише в цьому притулку сімсот собак, що втратили господарів. Більш, ніж половина з гарячих точок. 

Реклама Google
 

Telegram Channel