Курси НБУ $ 41.03 € 44.42
Для тих, хто постраждав від насильства

Якщо у вас кризовий стан через насильство - звертайтеся до психолога в спеціальний центр

Фото Фейсбук - сторінки Павлівської ТГ

Для тих, хто постраждав від насильства

В одному із сіл Павлівської громади Володимирського району завершили реконструкцію адміністративного будинку під денний центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою

В селі Колона невдовзі, тижнів через два, почне працювати денний центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою.

Особи, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, гендерно-зумовленого насильства, зокрема, сексуального, пов’язаного із збройним конфліктом насильства, спричиненого збройним конфліктом, торгівлею людьми, сексуальним домаганням, в тому числі внутрішньо переміщені особи зможуть отримати тут допомогу.

Будівництво цього центру здійснювалось за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. 

Як повідомив Павлівський сільський голова Андрій Сапожник, ремонт і облаштування цього центру обійшлося приблизно в 900 тисяч гривень.

Отримала кошти Павлівська громада не випадково.

Вона увійшла в п’ятірку громад-переможців області й отримала можливість зробити реконструкцію адміністративного будинку під денний центр соціально-психологічної допомоги.

Незабаром психологи зможуть приймати осіб, які постраждали від насильства, в тому числі й внутрішньо переміщених осіб, які проживають у селах громади.

Окрім цього, денний центр з кризовою кімнатою прийматиме всіх охочих людей, які матимуть можливість дізнатися більше про превентивні заходи протидії насильству.

Роксолана ВИШНЕВИЧ

Читайте також: З початку року на Волині майже 360 дітей постраждали від домашнього насильства

Реклама Google

Telegram Channel