Курси НБУ $ 41.03 € 44.42
Чи підвищать податки в Україні? Уряд шукатиме необхідну кількість голосів

Підвищення податків - автоматичне зростаня цін на товари й послуги

Ілюстративне фото з Інтернету

Чи підвищать податки в Україні? Уряд шукатиме необхідну кількість голосів

Мінфін готовий до дискусії в Верховній Раді щодо форматів підвищення податків

Як повідомлялося раніше, уряд анонсував підвищення податків, пояснюючи такий крок із можливим ризиком виникнення проблем із виплатами військовим, якщо цього не зробити.

Про це пише Економічна правда.

Однак це викликало невдоволення у частини бізнесових структур, які кажуть, що виживати й так непросто. Міністерство фінансів заявило, що готове до дискусії в парламенті щодо можливих форматів підвищення податків.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтервʼю РБК-Україна.

«Чесно скажу – ситуація критична. Для нас залишається актуальним забезпечення сектору безпеки й оборони. Способи ми запропонували, можна дискутувати», - заявив він.

Марченко хотів би, щоб ця дискусія була дуже короткою й ефективною, бо часу для затягування немає.

Він додав, що з приводу ПДВ була тривала дискусія, і збільшення ставки автоматично вплинуло б на вартість товарів, які реалізуються.

«Я сподіваюся, що після вимушеної перерви парламент швидко ухвалить необхідні рішення», – зазначив міністр, додавши, що уряд готовий шукати компромісні рішення, щоб отримати 226 голосів.

Як було оприлюднено раніше, дефіцит бюджету становить 500 млрд гривень: якщо Рада не підтримає урядовий пакет оподаткування, вже у вересні можуть виникнути проблеми з військовими виплатами.

Міністр фінансів вважає, що запровадження податку на посилки до 150 євро дозволить закрити тіньову схему завезення товарів.

Він також визнає ризик збільшення тіньової економіки у зв'язку з підвищенням податків, але сподівається, що бізнес зробить правильний вибір.

Роксолана ВИШНЕВИЧ

Читайте також: У Волинській області визначили найсумлінніших платників податків

Реклама Google

Telegram Channel