Курси НБУ $ 41.03 € 44.42
Лучани на колінах попрощалися із Героєм Михайлом Кузьмою

Вічна пам’ять Герою!

Фото: suspilne.media.

Лучани на колінах попрощалися із Героєм Михайлом Кузьмою

Відспівали 34-річного Захисника у Кафедральному соборі Святої Трійці

Попрощатися із захисником на центральній площі міста зібралися родичі та знайомі полеглого, бойові побратими та жителі міської громади.

Про це пише Суспільне.

Михайло пішов до війська три місяці тому добровільно, хоча й міг не йти служити, говорить родичка воїна Лариса Ковбасюк. Зі слів жінки, у чоловіка залишилася дружина й двоє дітей, народження двійнят дочекатися не встиг.

«І так скоро, його тільки з полігону забрали три тижні тому, він там був в Донецькій області. Двоє діток, хлопчик на інвалідності менший. Жінка буде двійнят скоро родити. Брат рідний був, збила машина. Тато помер його, залишилась мама. Мама хоронить другого сина. Він Герой! Не знаю, як мама винесе», — сказала Лариса.

Загинув лучанин 26 липня цього року поблизу села Георгіївка на Донеччині, розповіла родичка загиблого Наталія Данщикова.

«Троюрідної моєї сестри син. Ми останнім часом мало спілкувалися, але в неї хороші діти. Приходять і свої, і чужі. Нам прикро, що дехто проходить повз і навіть не вклоняться. А нам дали знати — ми приїхали», — сказала жінка.

Машину з тілом воїна Михайла Кузьми люди зустріли на колінах.

З вінками й квітами та скорботними стрічками на прощання прийшли рідні та знайомі військового. «Горе невимовне, звичайно. Але що зробимо – війна, нікуди від того не дінемося. Біда та й все», — сказав родич загиблого Михайла Іван Замелюк.

Серед присутніх є й ті, хто не знав полеглого за життя. Військовий Микола розповів, що приїхав на реабілітацію додому із Запорізького напрямку та прийшов до храму, аби віддати шану загиблому.

«Ми з ним абсолютно не знайомі, я щойно дізнався, що його звати Михайло. Я його поважаю, скажу чесно, навіть люблю, не знаючи його. Я просто знаю, через що він пройшов. Одне скажу, що тут хорошого – що побратим вдома на небі, а ми ще тут в гостях», — сказав лучанин.

Під звуки скорботного маршу труну із тілом воїна пронесли центральною площею Луцька.

У листопаді Михайлу Кузьмі мало б виповнитися 35. Захисник спочиватиме серед українських воїнів на кладовищі у селі Гаразджа Луцького району.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Частина українців не зможе отримати відстрочку від мобілізації з 1 серпня: список.

Реклама Google

Telegram Channel