Курси НБУ $ 41.03 € 44.42
Залужний відмовився коментувати слова про дозвіл Червінському на проведення операції

Роман Червінський стверджує, що доповів про ситуацію своєму керівництву, яке, своєю чергою, повідомило про це Валерію Залужному.

Фотоскрін із сайту informator.ua.

Залужний відмовився коментувати слова про дозвіл Червінському на проведення операції

В інтерв’ю «Українській правді» контррозвідник, полковник, колишній начальник 5-го управління Департаменту контррозвідки СБУ Роман Червінський заявив, що ексголовнокомандувач ЗСУ Залужний дав згоду на проведення операції із захоплення літака рф у липні 2022 року, внаслідок якої окупанти вдарили по аеродрому «Канатове»

Колишній головнокомандувач Збройних сил, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний, не прокоментував слова контррозвідника Романа Червінського про те, що нібито він давав дозвіл на проведення операції з переманювання російського літака.

Про це йдеться в листі, підписаному Валерієм Залужним, яке посольство України у Великій Британії надіслало на запит hromadske.

У листі зазначили, що посольство «не володіє інформацією», а тому має право відмовити в задоволенні запиту.

Фотоскрін листа-відповіді Валерія Залужного на запит hromadske.ua. Фото – hromadske.ua.
Фотоскрін листа-відповіді Валерія Залужного на запит hromadske.ua. Фото – hromadske.ua.

 

Реклама Google

Справа Романа Червінського

Ім'я та обличчя Романа Червінського стали відомі широкому загалу в грудні 2021 року, коли він вирішив вийти в публічну площину через зрив масштабної операції із затримання групи бойовиків ПВК «Вагнер». 

Червінський був одним із тих, хто її готував. За його словами, після того, як силовики доповіли про свої плани Офісу президента, спецоперація провалилася. В цьому розвідник побачив особисту відповідальність голови ОП Андрія Єрмака та президента Володимира Зеленського й назвав їхні дії держзрадою.

У 2023 році Червінському оголосили підозру в перевищенні службових повноважень під час проведення спецоперації на аеродромі «Канатове». Туди російський пілот-утікач мав перегнати Україні військовий літак РФ. За версією слідства, саме дії розвідника спровокували те, що натомість на аеродром прилетіли ворожі ракети, поранивши захисників, вбивши командира військової частини та зруйнувавши злітну смугу й техніку. Сам Червінський ці закиди заперечує.

17 липня Червінський вийшов із СІЗО  вийшов із СІЗО після того, як Благодійний фонд лідера «Європейської Солідарності», нардепа Петра Порошенка вніс за нього заставу у понад 9 мільйонів гривень.

Читайте також: «Не міг чекати»: Порошенко вніс заставу за ексрозвідника Романа Червінського.

Telegram Channel