Курси НБУ $ 41.03 € 44.42
Ізраїль крутий: знищили лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганію прямо в Тегерані

Ісмаїла Ганію називали ворогом Ізраїлю №1.

Ismail Haniyeh, the Doha-based political bureau chief of the Palestinian Islamist movement Hamas, speaks to the press after a meeting with the Iranian foreign minister in Tehran on March 26, 2024. Haniyeh's visit to Tehran comes a day after a resolution adopted by the UN Security Council called for an "immediate ceasefire" for the ongoing Muslim holy month of Ramadan, leading to a "lasting" truce. (Photo by AFP) (Photo by -/AFP via Getty Images)

Фото із сайту AFP or licensors.

Ізраїль крутий: знищили лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганію прямо в Тегерані

Сталося це через деякий час після того, як він скандував на інавгурації нововобраного президента Ірану Масуда Пезешкіана: «Смерть Америці та Ізраїлю!»

Одного з лідерів палестинського угруповання ХАМАС Ісмаїла Ганію убили вранці у столиці Ірану.

Про це інформує «Українська правда» з посиланням на закордонні ЗМІ.

«Сьогодні вранці (в середу) в Тегерані було завдано удару по резиденції Ісмаїла Ганії, голови політичного офісу Ісламського Опору ХАМАС, і після цього інциденту він і один з його охоронців загинули».

Деталі: Повідомляється, що «триває подальше розслідування інциденту».

CNN пише, що в окремій заяві ХАМАС заявив, що Ганія був убитий під час «ізраїльського рейду на його резиденцію» в Тегерані після того, як він брав участь в інавгурації іранського президента.

Реклама Google

Довідка CNN

62-річний Ганія був багаторічним політичним лідером ХАМАС.

Він народився в таборі біженців поблизу міста Газа і приєднався до Хамасу наприкінці 1980-х років під час Першої інтифади (повстання).

У міру того, як ХАМАС ставав дедалі могутнішим, Ганія піднімався по кар'єрних сходах: у 2004 році його призначили членом таємного «колективного керівництва», а в 2006 році – прем'єр-міністром Палестинської автономії.

У 2017 року він очолив угруповання – і незабаром після цього був названий Сполученими Штатами «спеціально визначеним світовим терористом».

Протягом багатьох років він брав участь у мирних переговорах з колишнім президентом США Джиммі Картером і зустрічався з іншими світовими лідерами, включаючи еміра Катару шейха Хамада бін Халіфу Аль Тані і китайського дипломата Ван Кецзяня на початку цього року.

За даними ХАМАС, у квітні в результаті ізраїльських авіаударів загинули троє синів Ганії і четверо його онуків.

Тоді Ганія, який перебував у Катарі, наполягав, що їхня смерть не вплине на переговори про припинення вогню і звільнення заручників.

«Той, хто думає, що вбивство моїх дітей під час переговорів і до укладення угоди змусить ХАМАС відступити від своїх вимог, помиляється», – заявляв Ганія.

Читайте також: Новий президент Ірану склав присягу під скандування «Смерть Америці та Ізраїлю!».

Telegram Channel