Курси НБУ $ 41.01 € 44.40
Уродженка волинського Ковеля на останніх метрах втратила бронзову медаль

Ех, а так близько знову була до медалі ковельчанка Анастасія Коженкова (перша у човні)...

Фото із сайту gettyimages.com.

Уродженка волинського Ковеля на останніх метрах втратила бронзову медаль

А в нашій редакції вже хотіли відкорковувати шампаське на честь Анастасії Коженкової...

Легендарна наша 38-річна землячка Анастасія Коженкова, олімпійська чемпіонка родом із Ковеля, так близько сьогодні була до медалі.

Чесно кажучи, в редакції volyn.com.ua вже збиралися відкорковувати шампанське за черговий успіх нашої видатної спортсменки-землячки у фінальному заїзді жіночих парних четвірок в академічному веслуванні, як сталася прикрість.

Камери в цей час фіксували боротьбу за золото між Нідерландами та Великою Британією, всі ми чекали, що далі мають бути наші, натомість на екрані з'явилися німкені і швейцарки. А вже за тим – наші. Лише п'ятими. Хоча і п'ятими на планеті.

Фотоскрін із сайту champion.com.ua.
Фотоскрін із сайту champion.com.ua.

 Україну в цьому заїзді представляли Євгенія Довгодько, Дарина Верхогляд, Анастасія Коженкова та Катерина Дудченко. Спортсменки долали дистанцію 2000 метрів – олімпійський стандарт у даній дисципліні, починаючи з 1912 року.

На початку фінального заїзду українки йшли на другому місці, програючи на перших 500 метрах лише нідерландкам. Згодом Коженкову та компанію на екваторі дистанції випередили британки.

На фінальному 300-метровому відрізку дистанції українки втратили темп і програли боротьбу за бронзу, пропустивши вперед німкень та швейцарок. Китаянки ж у статусі олімпійських чемпіонок та рекордсменок світу фінішували останніми – шостими.

Реклама Google

Зазначимо, що Україна вперше за вісім років виступила у фіналі жіночих парних четвірок на Олімпійських іграх. На Олімпіаді у Ріо українки зупинилися за крок від подіуму — посіли четверте місце, тоді до складу також входили Дарина Верхогляд та Анастасія Коженкова.

Уродженка Ковеля Анастасія Коженкова є олімпійською чемпіонкою 2012 року у цій дисципліні. Також на Іграх у Парижі мала виступити ще одна тріумфаторка Лондона-2012 Наталія Довгодько, проте її на місці першого номера команди замінила Євгенія Довгодько, яка є дружиною брата Наталі.

 Читайте також: Футбольна збірна України U-23 відмучилась на Олімпіаді – і тепер їде на передову.

Реклама Google
 

Telegram Channel