Курси НБУ $ 41.01 € 44.40
На Волинь приїхала очільниця німецького міста-партнера

Гості привезли з собою актуальні у теперішній час речі – 10 генераторів.

Фото: facebook.com.

На Волинь приїхала очільниця німецького міста-партнера

Упродовж трьох днів з робочим візитом у Володимирській громаді перебувала обербургомістр Цвікау Констанс Арндт, яка приїхала до Володимира вперше за час свого майже чотирирічного перебування на посаді

Понад тисячу кілометрів з німецького міста-партнера його очільниця подолала у супроводі голови Асоціації «Партнерство для України» Карла-Ернста Мюллера, для якого це вже 67-й візит в Україну.

Про це інформує Володимирська міська рада.

Розпочався візит делегації з участі гостей у заході, який відбувся 29 липня біля дошки загиблим землякам-Героям з нагоди вшанування пам'яті військовополонених бійців, які загинули два роки тому в Оленівці.

Далі відбулась зустрі у кабінеті міського голови Ігоря Пальонки, до якої також долучилась начальник відділу міжнародної діяльності та туризму Катерина Підгурець. Під час спілкування говорили про життя громади та ті виклики, які постали перед місцевим самоврядуванням в умовах воєнного стану.

Ігор Пальонка подякував очільниці партнерського міста за всебічну підтримку та допомогу, котра постійно відчувається не лише на словах, а й на ділі. Саме завдяки партнерам зі Цвікау у Володимирі вдалось реалізувати чимало корисних проєктів, які поліпшили матеріальний стан закладів освіти, лікарні, терцентру та комунальних підприємств. Своєю чергою Констанс Арндт висловила побажання, аби якомога швидше наші міста мали змогу співпрацювати по проєктах уже мирного часу.

Зважаючи на нестабільну ситуацію з енергопостачанням в Україні, гості привезли з собою актуальні у теперішній час речі – 10 генераторів. Окрім цього, з Німеччини примандрували музичні інструменти для Центру позашкільної освіти – віолончель та клавесин. Також партнери передали набори солодощів для володимирських дітей.

Для гостей було підготовлено насичену дводенну програму, яка включала відвідини низки об’єктів та установ нашої громади, частину якої здійснили у супроводі міського голови Ігоря Пальонки. Одним із перших стало знайомство із КП «Володимирьке ТМО», де учасники делегації мали змогу дізнатись, як функціонує лікарня, поспілкуватися з персоналом та пацієнтами.

Також побачили як працює обладнання, яке було отримане у межах співпраці зі Цвікау, а саме сучасний УЗД-апарат з еластографією. Окрім цього, нагадаємо, завдяки співпраці з партнерами медичний заклад отримав автомобіль для надання невідкладної медичної допомоги.

Під час екскурсії гості медзакладом оглянули відділення екстреної медичної допомоги та відділення хірургії, а також відвідали військовослужбовців, які проходять лікування та реабілітацію у Володимирському ТМО. Делегація була приємно вражена високим рівнем оснащення та професіоналізмом наших медичних працівників.

Побували партнери й у стаціонарному відділенні територіального центру соціального обслуговування, де мешкають одинокі літні люди. Спільно зі Цвікау у цій установі було успішно реалізовано один із проєктів, завдяки якому було придбано реабілітаційні ліжка та різне обладнання, спрямоване на подолання наслідків коронавірусу.

Відвідали й Центр позашкільної освіти, дитячу художню школу ім. Миколи Рокицького, Центр культурних послуг, парк «Риловиця», міський стадіон разом зі спорткомплексом та стадіон ліцею №5. Усі ці установи та об’єкти упродовж останніх трьох років зазнали докорінних змін завдяки капітальним ремонтам та поліпшенню матеріальної бази, що також вразило гостей.

Не оминула делегація і село Ласків, з якого колись розпочалась співпраця між Володимиром та Цвікау, оскільки на кладовищі у цьому селі похований дядько Карла-Ернста Мюллера. Окрім цього, для гостей з Німеччини було організовано відвідування двох найбільших промислових підприємств громади – Володимир-Волинської птахофабрики та меблевої фабрики «Гербор Холдинг».

З історією міста та його найвидатнішими пам’ятками гості познайомились під час екскурсії містом, яку провела директорка туристично-інформаційного центру Ірина Ковальчук. Знайшли час і для спілкування з місцевими журналістами, яке відбулось у кабінеті міського голови – під час пресконференції пані Констанс охоче відповідала на питання представників медіа.

Наприкінці візиту пані обербургомістр висловила сподівання, що наступна її поїздка до Володимира буде здійснена після перемоги у місто мирної країни.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Голова Молодіжної ради Волині став лауреатом Премії Кабінету Міністрів України.

Реклама Google

Telegram Channel