Курси НБУ $ 41.01 € 44.40
«Херсонський кавун» офіційно отримав статус бренду в Україні

Відомий усім нам з дитинства солодкий смугастий кавун став символом звільнення Херсону та оборони Херсонщини.

Фото із сайту ukr.net.

«Херсонський кавун» офіційно отримав статус бренду в Україні

Він характеризується високим рівнем цукру, щільним мʼякушем. Шкірка кавуна – зелена з блідо-зеленими смужками, мʼякуш – від рожевого до насичено червоного. Такий кавун надзвичайно хрусткий і смачний

Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій зареєстрував нове географічне зазначення – «Херсонський кавун».

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Географічну назву носитимуть баштанні, вирощені на піщаних ґрунтах Таврійського регіону на території Скадовського, Херсонського, Каховського районів Херсонської області.

«Реєстрація Херсонського кавуна як географічного зазначення є важливою подією для нашого аграрного сектору. Кавун, вирощений на піщаних ґрунтах Таврійського регіону, отримав визнання за свою унікальність і став символом стійкості та відданості українських фермерів», – наголошується в повідомленні.

Реклама Google

У Мінекономіки нагадали, що географічне зазначення надає виробникам додаткові переваги, підвищуючи їх конкурентоспроможність на внутрішньому та міжнародному ринках.

Місцеві громади отримають додаткові податкові надходження, що сприятиме економічному розвитку регіону. Для споживачів це гарантія високої якості та безпеки продукції.

Заявку на реєстрацію географічного зазначення подала громадська спілка «Асоціація виробників херсонського кавуна.

Довідково:

Географічне зазначення – найменування місця, що ідентифікує товар, який походить з певної географічної території та має особливу якість, репутацію чи інші характеристики, зумовлені головним чином цим місцем походження, і хоча б один з етапів виробництва якого (виготовлення (видобування) та/або переробка, та/або приготування) здійснюється на визначеній географічній території.

Приклади українських географічних зазначень: «Мелітопольська черешня», «Кролевецькі рушники», «Петриківський розпис», «Закарпатське вино», «Гуцульська бриндзя».

Читайте також: Волинські аграрії зібрали весь урожай гороху та ріпаку.

Telegram Channel