Курси НБУ $ 41.01 € 44.40
На Рівненщині псевдоволонтерка пропонувала правоохоронцям хабаря за закриття справ

Триває слідство.

Фото: facebook.com.

На Рівненщині псевдоволонтерка пропонувала правоохоронцям хабаря за закриття справ

Місцева мешканка зв’язалась зі слідчим ДБР, назвалась представницею чотирьох підозрюваних у дезертирстві фігурантів кримінальних проваджень та пообіцяла надати документи, які підтверджують, що чоловіки перебувають на лікуванні

Однак при зустрічі вона запропонувала правоохоронцю 12 тисяч доларів США за закриття цих справ та не притягнення вказаних осіб до відповідальності. Про таку «пропозицію» слідчий невідкладно повідомив своє керівництво і спецпрокуратуру, яка спільно із колегами задокументувала злочин.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Затримали підозрювану у порядку ст. 208 КПК України – під час надання 8 тисяч доларів США авансу. Під час особистого обшуку у неї знайшли 35 тисяч доларів, документи, кілька мобільних телефонів та інші речові докази.

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру жительці Рівненщини, яка видавала себе за військовослужбовицю ТРО і волонтерку, за фактом пропозиції та надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення та невчинення службовою особою в інтересах третіх осіб будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання для жінки міри запобіжного заходу. Крім цього, перевіряється її причетність до аналогічних схем.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Теруправління ДБР у Хмельницькому за оперативного супроводу ДБР.

Довідково: санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Тричі вдарив по голові молотком – волинянину повідомили про підозру в замаху на вбивство.

Реклама Google

Telegram Channel