Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
«Російська православна церква  в Україні – справжні солдати армії агресора»

«Діяльність російської православної церкви в Україні має бути заборонена, оскільки загрожує національній безпеці».

Фото: Відкриті джерела.

«Російська православна церква в Україні – справжні солдати армії агресора»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Володимир В’ЯТРОВИЧ, народний депутат від «Європейської Солідарності», про рішення польського Сейму, яким засуджується ідеологія та символіка ОУН і УПА:
«Від народу, який бореться за незалежність, відмовитися від героїв, які загинули за незалежність, можуть вимагати лише ті, хто не хоче бачити його незалежним».


Дмитро ЛАЗУТКІН, речник Міністерства оборони, про те, кого саме із понад 4,5 млн військовозобов’язаних, що оновили свої дані, призиватимуть до війська:
«В першу чергу, це буде залежати від тих військово-облікових спеціальностей, які мають військовозобов’язані, і запитів на певну кількість тих фахівців військовим керівництвом. Тобто ця вертикаль – ТЦК, командування Сухопутних військ, Генштаб – буде працювати відповідно до своєї структури. Ці запити можуть змінюватися залежно від того, яка зброя надходить в Україну, яка ситуація на лінії бойового зіткнення. Тут немає чітких критеріїв, які раз і назавжди встановлені».


Олександр ПІВНЕНКО, бригадний генерал, командувач Національної гвардії, про ситуацію на фронті:
«Важко, але ж  і наступальні можливості противника не безмежні, та й скількох він зазнає втрат… Я думаю, ще місяць-півтора – і росіяни не зможуть вести активні штурми одразу на багатьох напрямках і стануть в оборону в будь-якому випадку. А нам за цей час потрібно сформувати наші підрозділи, підготувати їх». 


Володимир КУДРИЦЬКИЙ,  голова правління НЕК «Укренерго», про ситуацію в енергетиці:
«У нас є всі причини очікувати, що найскладніший період літа уже позаду. Ми пройшли дуже складні декілька тижнів, і зараз дійсно ситуація покращилася».


Софія СЕМЧИШИН, донька вбитої Ірини Фаріон, на суді звернулась до 18-річного підозрюваного В’ячеслава Зінченка:
«Я тобі зараз класну деталь скажу. Її справа буде жити вічно. Її справа, її ідеї, цінності. Мільйони людей, які віддали їй шану, будуть жити вічно. А ти здохнеш». 


Микола КНЯЖИЦЬКИЙ, народний депутат, про російську церкву в Україні:
«Діяльність російської православної церкви в Україні має бути заборонена, оскільки загрожує національній безпеці. Про це законопроєкт, на необхідності розгляду якого наполягає більшість народних депутатів. Проєкт не стосується жодної з українських церков. Лише тих, хто, називаючи себе українськими, залишаються частиною рпц. Їм достатньо розірвати цей зв’язок з москвою, щоб і їх це не стосувалося. Але не хочуть: погрожують, підкуповують депутатів, розповсюджують «фейки». Справжні солдати армії агресора».


Борислав БЕРЕЗА, громадський діяч, про випадок, коли на фестивалі охорона винесла зі сцени коміка Сергія Чиркова, який жартував про Зеленського (насправді він просто зачитав публіці обіцянки Президента про «кінець епохи бідності», «кінець кумівства» та «швидке завершення війни»): 
 «Те, що відбулося на Atlas Festival, показує головне: ми впевнено рухаємося до автократії, заборони критики або жартів про владу. Так було в СРСР. Так зараз у білорусі та росії. І схоже, що хтось хоче таке і в Україні. Наступним кроком будуть арешти опозиції та критиків влади? Ганебна історія. Ганебна, але – ілюстративна».


Богдан КРОТЕВИЧ («Тавр»), начальник штабу бригади НГУ «Азов», про причини невдалого наступу України у 2023 році:
«На п’ять ліній оборони наступати – це дебілізм. Не знаю, може, самоспалення перед Верховною Радою зробити, щоб сказати й бути почутим: «Дивіться, там, де п’ять ліній оборони противника, наступати не варто. Варто наступати, де слабкіша оборона»... У нас як? В інтерв’ю всі кажуть, що ми підемо на Крим, і ми йдемо на Крим. Серйозно? Мене не так війна вбиває, а – такий тотальний дебілізм».


Микола ОЛІЙНИК, ексофіцер штабу штурмового батальйону бригади «Червона Калина», закликає не допустити розколу між цивільними та військовими:
«Люди в мирних містах втомилися пити каву якось не так – під тривогу і так далі. І на що зараз направлені ІПСО (інформаційно-психологічні операції. – Ред.) росії, як я бачу, це якраз на деструктив, на розлад у суспільстві. Військові, які ще були героями, про яких співали пісні рік тому, зараз вже стають якимись інакомислячими людьми, фанатами, відірваними від життя, яким тільки війну подавай – це в очах цивільного населення. Звичайно, що це не про всіх, це – пропаганда, але це проходить і ділить суспільство всередині».


Андрій СМОЛІЙ, громадський активіст, про рішення польського Сейму, яким засуджується ідеологія та символіка ОУН і УПА:
«Чим більше у світі та в Україні говорять про «мирні перемовини» і про «поступки» – тим більше «борзіють» «сусідушки». І це – не лише про росію. Це – і про Угорщину та Польщу. Тим більші їхні вимоги. А ще, відчувши «запах мʼяса» щодо вступу в ЄС/НАТО, тепер наші «друзі» пригадують нам все, що завгодно – від «угорської нацменшини» до ОУН-УПА.

Щось у 2022 році вони всі тихенько мовчали, бо розуміли, що Україна зупиняє ворога і – ефективно. А зараз, коли з кожної праски нам намагаються просунути «мʼяку капітуляцію», то вже нас готові шматувати і принижувати».

Читайте також: ««Це країна у війні, але все працює»: вийшов фільм Стівена Фрая про його поїздку до України (Відео)».

Реклама Google
 

Telegram Channel