Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
Через величезний попит збільшено виробництво комплексів РЕБ «Ай-Петрі СВ»

Петро Порошенко інвестував у розробку новітньої системи РЕБ уже 200 мільйонів гривень власних коштів.

Фотоколаж із сайту oboz.ua.

Через величезний попит збільшено виробництво комплексів РЕБ «Ай-Петрі СВ»

За кілька місяців роботи на лінії фронту ця новітня розробка українських інженерів вже зажила доброї слави

Вона захищає артилерійські бригади, піхоту та інші підрозділи від російських БПЛА – і розвідувальних, і ударних.  Робота над вдосконаленням «Ай-Петрі» триває паралельно з виробництвом, бо попит на ці комплекси величезний, хоча держава поки що не виділяє на них жодної копійки.

Петро Порошенко, який фінансує і виробництво, і навчання операторів «Ай-Петрі» власним коштом, передав військовим комплекси нової модифікації, пікапи для швидкого пересування екіпажів, зарядні станції та генератори для автономного живлення.  Нова модифікація має більшу дальність роботи. А це означає й більшу безпеку для українських бійців.

Попит на комплекси «Ай-Петрі» на фронті зростає, тож їх виробництво суттєво збільшено – у три-чотири рази, каже Петро Порошенко. Це було непросто, адже передбачає роботу у дві зміни при постійних відключеннях світла та атаках на критичну інфраструктуру.

 «Це – наш внесок в оборону держави. Як і серійне виробництво комплексів індивідуального захисту «Ванільний цукорок», FPV-дронів, новітніх  окопних комплексів РЕБ та дронів-перехоплювачів», – констатує Порошенко.
Як відомо, у листопаді минулого року він інвестував у розробку новітньої системи РЕБ 150 мільйонів гривень. Наразі сума інвестицій сягнула 200 мільйонів, два десятки комплексів уже працюють на фронті. Одними з перших їх отримали артилеристи. 

Реклама Google

Telegram Channel