Курси НБУ $ 41.01 € 44.40
Шахтарі по сусідству з Волинню вимагають зарплату

Гірники вимагають законно зароблене...

Фото Фейсбук - сторінки Михайла Волинця

Шахтарі по сусідству з Волинню вимагають зарплату

Львівська територіальна організація профспілки працівників вугільної промисловості та регіональне об’єднання Незалежної профспілки гірників України міста Червонограда сусідньої Львівщини за дорученням трудових колективів делегували в місто Київ учасників мирного зібрання

Мета сьогоднішньої поїздки гірників в урядові кабінети - подати вимоги міністру енергетики України Герману Галущенку. 

Про це повідомляють Новини Прибужжя.  

Учасники мирного зібрання чітко сформулювали їх чіткі пункти.

Насамперед, виплатити заборговану заробітну плату працівникам державного підприємства «Львіввугілля» за лютий-липень 2024 року, яка складає майже 500 тисяч гривень.

Другим пунктом - забезпечити стабільний збут вугільної продукції з їхніх вугільних підприємств.

Гірники також вимагатимуть в профільного міністра виділити необхідну суму коштів на заміну старого зношеного гірничого обладнання і техніки.  

Шахтарі вже не вірять міністерським обіцянкам, якими, кажуть, дітей не прогодуєш, і сподіваються, що міністр припинить ігнорувати ситуацію і нарешті почне виконувати свої прямі обов'язки.

Звернулася до голови Волинського теркому профспілки працівників вугільної промисловості Романа Юзефовича із запитанням, чи підтримують вони своїх львівських колег.

Роман Віталійович мовив, що вони завжди солідарні з ними, але на цей раз червоноградські шахтарі діють самі, в них, справді, критична ситуація.

За словами профспілкового очільника, на «Волиньвугіллі» зараз великої заборгованості із зарплати немає, ту, що є, поволі виплачують. Гірники вже отримали частину її за червень.

Як відомо, на шахті «Бужанській» запрацювала нова лава. Зараз там добувають 150 тонн на добу якісного вугілля. Це дозволяє шахтарям триматися на плаву. Зараз також готують до запуску ще одну лаву, вже ремонтують вугледобувні комбайни. Початок її роботи дозволить волинським шахтарям заробляти більше коштів, думати про розвиток підприємства.

Читайте також: Якщо нова шахта у Нововолинську почне добувати вугілля, то бюджетних коштів вона не потребуватиме.

 

Реклама Google

Telegram Channel