Курси НБУ $ 41.14 € 44.40
У шести громадах Волині відтепер є консультанти ментального здоров'я

Програма впроваджується за ініціативи першої леді ОлениЗеленської.

Фото ілюстративне / facebook.com.

У шести громадах Волині відтепер є консультанти ментального здоров'я

31 липня у Луцьку відбулося розширене засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення області під керівництвом заступниці голови ОДА Мирослави Якимчук

До заходу долучилися близько 90 людей у змішаному форматі.

Про це інформує Волинська обласна державна адміністрація.

Серед учасників – керівники районних адміністрацій, голови громад, урядовий і неурядовий сектор, представники медіа, консультанти. Під час засідання присутні обговорили результати реалізації на Волині Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», що впроваджується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Зокрема, регіональна координаторка програми Наталія Коструба розповіла, що на Волині уже працюють три центри життєстійкості: у Луцьку, Нововолинську та Заріччі Володимирського району. Окрім того, до відкриття готуються ще чотири центри у Турійській, Поромівській, Литовезькій та Зимнівській громадах.

«Курс mhGAP пройшли 629 сімейних лікарів медичних закладів охорони здоров’я області, – зазначила Наталія Коструба. – У 29-ти медзакладах надають послугу в рамках договору з НСЗУ за пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги». У 2024 році за цим пакетом уже надано 19 871 послугу».

Також учасники засідання обговорили розробку регіональної програми заходів на 2024-2026 роки з ментального здоров'я волинян відповідно до Плану заходів на 2024-2026 роки з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року (розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 червня 2024 р. № 572-р).

Опісля відбулося представлення консультантів програми «Ти як?» у Любешівській, Нововолинській, Володимирській, Підгайцівській, Ківерцівській та Ковельській громадах. Ними стали Тетяна Галицька, Вікторія Андрійчук-Магдисюк, Сергій Бранюк, Людмила Міленіна, Інна Горщарук та Наталія Вишневська.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Обережно, кліщі: на Волині фіксують нові випадки хвороби Лайма.

Реклама Google

Telegram Channel