Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
Міністр оборони рф поскаржився Пентагону на… «таємну операцію» України

Андрій Бєлоусов телефонував Ллойду Остіну.

Фотоколаж із сайту informator.ua.

Міністр оборони рф поскаржився Пентагону на… «таємну операцію» України

І американці заборонили Києву проводити її?

На початку липня міністр оборони росії Андрій Бєлоусов зателефонував міністру оборони США Ллойду Остіну, щоб повідомити про нібито українську «таємну операцію» проти росії. Про це написала газета The New York Times із посиланням на власні джерела.

За словами двох американських чиновників, 12 липня міністр путіна передзвонив, щоб передати попередження про виявлену росіянами «українську таємну операцію» проти росії, яку, на їхню думку, схвалили американці. Бєлоусов запитав у Остіна, чи відомо Пентагону про неї і чи розуміють вони, що вона може призвести до загострення напруженості між москвою і Вашингтоном.

Реклама Google

Представники головного військового відомства США були здивовані цим твердженням і не знали про таку змову, як заявили обидва американські посадовці. «Але що б не сказав Бєлоусов, усі посадовці Пентагону зазначили, що це було сприйнято досить серйозно, і американці зв’язалися з українцями, наголосивши, що, якщо вони планують щось подібне, краще цього не робити.

У виданні вказують, що, попри залежність України від США у військовій, розвідувальній та дипломатичній підтримці, українські посадовці не завжди є повністю відвертими зі своїми американськими колегами щодо своїх військових операцій, особливо тих, що спрямовані проти російських об’єктів у тилу ворога. NYT пише, що такі операції розчарували американських посадовців, які вважають, що вони не тільки не покращили позицію України на полі бою, але й ризикують відштовхнути європейських союзників та розширити війну.

Читайте також: Українці потопили підводний човен путіна у Севастополі.

Реклама Google

Telegram Channel