Курси НБУ $ 41.23 € 44.65
«Бронзова, але для мене – золота!»

Ольга Харлан стала першою українською спортсменкою в історії, яка виборола медалі на чотирьох Олімпіадах.

Фотоколаж із сайту glavred.info.

«Бронзова, але для мене – золота!»

У понеділок ввечері Україна здобула першу медаль на Олімпійських іграх-2024. Її в драматичній боротьбі виборола 33-річна фехтувальниця Ольга Харлан, а саме – «бронзу» в особистій першості у шаблі

Медаль українська «мушкетерка» здобула у драматичному матчі за третє місце: поступалася представниці Республіки Корея Чої Сібін (3:8, 5:11), але у підсумку змогла скористатися переломним моментом та вирвала перемогу з різницею в один удар – 15:14.

Де я взяла сили на «камбек» із кореянкою? Я ж – українка.

Цією «бронзою» Олімпіади-2024 Ольга Харлан повторила національний рекорд Яни Клочкової за кількістю нагород – 5. А також стала першою українською спортсменкою в історії, яка виборола медалі на чотирьох Олімпіадах.
Після медального виступу Харлан дала ексклюзивний коментар для «Суспільного Спорт», у якому розповіла про свої емоції від отриманої нагороди. 

Про «бронзу» на Олімпіаді-2024

«І хоч медаль – бронзова, але для мене вона – золота. Бо за тих кондицій, враховуючи те, де зараз знаходиться наша країна, через що ми проходимо, через що проходить кожен спортсмен, який тут представляє нашу країну, це – дуже важко».

Про емоції від виступу

«Не знаю, що я зробила. Це просто не передати словами. Я присвячую цю медаль всій Україні, друзі, це – вам. Присвячую її нашим захисникам і захисницям. Я присвячую медаль тим спортсменам, які не можуть сюди приїхати, бо їх вбила росія».

Про «камбек» у матчі проти Сібін

«Де я взяла сили на «камбек» із кореянкою? Я ж – українка. У нас є сили, у нас завжди будуть сили. Ми завжди будемо боротися».

Про підтримку трибунами французьких шаблісток

«Це – важко, чесно кажучи. Цілий день я фехтувала з ними (француженками) в одному колі, причому – з двома. Доводилося дуже сильно зупинятися кожного разу. Це – такі децибели. Але потім вони підтримували мене – це приємно».

Про боротьбу за медаль у команді

«Я знаю, що ми всі викладемося на повну. Зараз я трохи відпочину, один – два дні, а 3 серпня – знову пофехтуємо. Тож, дівчата, уперед – у нас класна команда!».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel